Odporúčame:
Ako stráviť leto s deťmi? Poďte s nami na vandrovku po stopách pokladov

P.R. Servis, 20. mája 2024     5 minút čítania

INZERCIA - Ach, Slovensko naše krásne, koľko len pokladov ukrývaš! Od hradov a zámkov, cez hory, lesy, minerálne pramene, až po kultúrne dedičstvo, ktoré by nám celý svet mohol závidieť. Na objavnú cestu za tým najkrajšími klenotmi, ktoré naša domovina ponúka, vás toto leto pozýva Kaufland Detský festival.

Zdroj: Kaufland

Začíname už v nedeľu, 2. júna na Detve, kde v prírodnom amfiteátri spoločne oslávime nielen krásy a folklórne dedičstvo Podpoľania, ale aj Medzinárodný deň detí celodenným festivalovým programom - spoločne so Smejkom a Tanculienkou, škriatkom Fíha Tralala, dvojicou Cupi a Lupi, či Cimbalkovom. Rodičov poteší famózny Štefan Štec, či koncertná verzia muzikálu The Duchon´s.



Po stopách našich pokladov

Naše Slovensko je vskutku nádherná krajina, ale poznáte aj všetky vzácne klenoty, ktoré ukrýva? Ak nie, spoločne s Kaufland Detským festivalom ich tento rok môžete spoznávať počas celého leta. Na obľúbenej letnej vandrovke na malých aj veľkých čakajú nielen dávno ukryté tajomstvá našej histórie, ale aj množstvo zábavných aktivít a naozaj hviezdny program. Objavnú cestu po stopách pokladov, ktoré ani v učebniciach nenájdete, štartujeme už 2. júna v Detve.

Detva sa pýši folklórom

Najväčším klenotom Detvy je bezpochyby folklór a tunajšia malebná príroda, a tak sa Kaufland Detský festival 2. júna prenesie do prírodného amfiteátra, kde so svojimi ratolesťami môžete osláviť Medzinárodný deň detí skutočne vo veľkom štýle. Celodenným programom, ktorý sa uskutoční pod záštitou primátora Detvy, vás na javisku i vo folklórnom mestečku „Z lásky k tradícii“ bude sprevádzať sympatická dvojica moderátorov - Veronika Hatala a Martin Madej.

Okrem najobľúbenejších interpretov pre najmenších i dospelákov nebude chýbať ani Cimbalkovo, originálny program, ktorý pod taktovkou Cimbal Brothers spojil talentované deti z celého Slovenska. Aj hudba predsa patrí k našim vzácnym klenotom - a v regióne Podpoľania, ktorý naplno žije folklórom, to platí dvojnásobne.

Zdroj: Kaufland

Majstrovstvá v jedení halušiek, aj hra na fujare

Láka vás hra na fujare či píšťalke, alebo si chcete z dreva vyrobiť vlastnú píšťalku? To všetko na vandrovke v Detve môžete! A kto má šikovné ruky, nech vyskúša aj maľovanie tradičných detvianskych ornamentov, či vyšívanie pre Detvu typickou tupou ihlou.

Ak máte doma malých maškrtníkov, prihláste ich do detských majstrovstiev v jedení bryndzových halušiek, alebo spoločne ochutnajte dobroty z produktového radu K- Z lásky k tradícii, ktorý pre obchodný reťazec Kaufland s láskou vyrábajú tí najlepší slovenskí dodávatelia.

Z lásky k Slovensku

Ak to na Podpoľanie máte ďalej ako na skok, jeho neopakovateľnú atmosféru môžete zažiť aj doma – online na detskyfest.sk, alebo prostredníctvom rodinnej káblovej Turbo TV, ktorá bude z podujatia vysielať priamy prenos.

Letnú vandrovku „Po stopách pokladov“ vám nielen na Detve, ale aj v ďalších slovenských mestách aj tento rok zadarmo prináša Kaufland. Pretože naša domovina je plná vzácnych pokladov, ktoré stoja za to, aby ste ich objavili. Z lásky k Slovensku.

Vidíme sa 2.6. v Detve, 30.6. v Nitre, 7.7. v Trnave, 18.8. v Bardejove a 1.9. v Žiline

Zapojte sa aj do festivalovej receptovej súťaže

Pri príležitosti Kaufland Detského festivalu pre vás Varecha.sk spolu so spoločnosťou Kaufland pripravili aj receptovú súťaž. Zapojte sa a možno práve vy sa ocitnete v zákulisí vedľa speváckych hviezd, ktoré na festivale vystúpia alebo získate pekné ceny!











 



TOPlist