Varovanie pre mužskú časť Varechy. Ženám je čítanie tohoto príspevku zakázané.

yogicek - fotkayogicek, 1. júla 2014
Vážení priatelia z Varechy. Vyvarujte sa podobných vtipkov aby ste nedopadli ako tento chlap v tejto poviedke. Nikdy neviete čoho sú Vaše manželky, priateľky, milenky schopné.

Zdroj:  www.pozitivni-noviny.cz



Bumerang

„Poď na mariáš,“ volal som cestou z roboty Pištu.
„Nemôžem, čakajú ma doma. Dokonca má dnes prísť aj svokra,“ skonštatoval.
„No, len sa už toľko neondej, či sa musíš stále držať ženských sukní? Malý výpad ešte nikdy nikomu nezaškodil,“ trval som na svojom.
„Naozaj, nejde to,“ povedal Pišta a ponáhľal sa na električku.
Naštval ma. Neviem, prečo sa ma tak hlboko dotklo jeho odmietnutie. Pozrime sa, zrazu akú frajerinu strúha. A doteraz som mu bol dobrý? Toto tak nenechám! Pomstím sa mu.
Hneď na druhý deň som vzal všetky koberce z nášho bytu a hodinu som ich prášil a tepoval rovno pred našim činžiakom. Prestal som až vtedy, keď som mal istotu, že ma videla Pištova žena. Vydrhol som okno na kuchyni a za ním spálňové, potom som zobral zásteru a cesto na koláč, čo sa chystala zamiesiť moja žena a provokačne som sa vystrčil na balkón. Za tým nasledovalo vyšľahanie krému, škrabanie zemiakov a v podvečer som sa išiel hrať s deťmi na piesok pod oknami.

Vôbec som nepočítal s tým, že moje počínanie bude mať až takú odozvu. Pišta bol totálne zlomený. Videl som spoza záclony, ako musí otrocky makať v manželkinom výsostnom teritóriu. Umýval okná, vláčil nákupy, deti do škôlky a jasieľ, vešal bielizeň, vybavoval, obstarával až do vysilenia.
„Prosím ťa, prestaň blbnúť, veď tá moja mi nedá ani vydýchnuť. Hovorí, vraj, ber si príklad zo suseda, ten svoju ženu naozaj miluje a ty čo, há?“ Prosil, žobronil a dobiedzal, kade chodil.
Bol som neoblomný a nadmieru spokojný. Môj plán vyšiel. Mohol som pokojne ukončiť šaškovanie a vzdať sa provokácie. A tak som sa prestal zaujímať o domácnosť.
To som však robiť nemal. Pri prvej sabotáži hodila žena do mňa zásteru a prikázala:
„Poďme, daj mäso do pácu, urob šalát a povysávaj byt!“
„Ani náhodou, čo som nevoľník?“ odvrkol som jej flegmaticky. Šmaril som zásteru do kúta a ľahol som si na gauč.
Schytila kufor, nahádzala doň šaty a povedala:
„Odchádzam k mame, s takým… s takým… nebudem ďalej márniť čas,“ nevedela mi prísť na meno.
Nuž, zostal som sám. Čo som si navaril, to si musím zjesť.
Keď mi už bez nej bolo veľmi smutno, pobral som sa k svokrovcom.
„Drahá, vráť sa,“ podal som jej pralinky, ktorých by zjedla aj tony. Skončili v kúte a kyticu orchideí nemilosrdne vtlačila do koša. Som zničený, pomyslel som si. Z pravého vrecka kabáta som vytiahol varešku a zaregistroval som u nej sotva badateľné trhnutie kútika úst. Pokračoval som v konsolidácii manželských vzťahov tým, že som z ľavého vrecka na znak mieru vysúkal bielu prachovku a zamával som jej ňou pred očami na znak rezignácie. Ovládla sa a mne nezostalo, iba zájsť do krajnosti. Otvoril som novučičkú kuchársku knižku a povedal som:
„Pozri, čo som si kúpil…“
Poddala sa a vrhla sa mi do náručia.
@zareaguj


Diskusia k článku

torticka
Prepáč, že som to čítala. Ale..... Keď príde muž, dám mu to prečítať, aby si vzal z tohto pána príklad. Ha-ha-ha.
sovka62
Máš pravdu, toto nie je čítanie vhodné pre ženy. Nech sa usilujem ako chcem, nezdá sa mi to vtipné, skôr mi je do plaču nad mužským šovinizmom.
hubata
Priznám sa: čítala som ho, lebo si mi to zakázal..... keby si mi ho nebol zakázal tak si ho určite neprečítam, lebo takých ako si ty neľutujem. Klameš alebo sa ti to snívalo: chlap za jeden deň nestihne porobiť toľko roboty .........
yogicek
Milá @hubata
Aj ja Ti prajem dobré ráno. Naozaj ma ľutovať nemusíš lebo Ti uniklo, že ten článok a teda aj príbeh či už pravdivý alebo vymyslený, nie je môj. Je to prevzaté a máš tam uvedený aj zdroj odkiaľ. Ale oceňujem Tvoj zmysel pre zhodnotenie tohoto príbehu. Pekný deň Ti prajem.
martina0812
No prosím! Napíš žene, že má zakázané čítať a všetky sa sem zhŕkneme ako včely na med. Náhodou, mne sa príbeh páčil. Normálne som sa škodoradostne vyškierala, aj keby to malo byť len sci fi, pretože mňa ako ženskú vždy poteší, keď vidím nejakého chlapa "otročiť". Veru, otročiť. Samozrejme, ak to robia ženy, nie je to "otročina", ale " prirodzená deľba práce". Vraj, chlapi chodili na lov mamutov, ženy sa starali o ohnisko, deti a jaskyňu. Proste im nevysvetlíš, že mamuta domov už nijaký chlap nedoniesol asi tak 10 000 rokov, ale o "jaskyňu, ohnisko a deti" sa staráme stále. Schválne, baby, koľko mamutov by musel chlap domov privliecť, aby to vynahradilo našu 10 000 ročnú neodmenenú prácu? :D
yogicek
Milá @martina0812
Schválne som to tam napísal aby to prilákalo čo najviac Vás, naše milé Varecháčky. Samozrejme som rátal s tým, že každému sa to páčiť nemusí ale mojim úmyslom bolo trochu odľahčiť tú zlú atmosféru ktorá poslednou dobou panuje na Vareche. A ak sa mám vyjadriť k Tvojmu komentáru, tak len to, že Vám ženám ktoré denne robíte to čo je popísané v tomto príbehu patrí obdiv a veľká vďaka. Aspoň taký je môj pohľad. Samozrejme ani to sa nemusí niekomu páčiť. Pekný deň Ti prajem.
babidka
Moj drahy vyrastal v typickej patriarchalnej rodine a akosi mu to "neuskodilo":-) Nie ze by sa hrnul do domacich prac /naozaj radsej sedel s kamaratmi na pive ci siel na rybacku/ ale ani sa velmi nebranil ked dostal zoznam domacich prac ktore pripadli jemu . Po rokoch testovania "co , kto a kolko znesie" sme si nasli akusi strednu cestu , ked sme boli obaja ako - tak spokojni :-) Skodoradostne pred mojimi kamaratkami ich manzelom tvrdil , ze :chlap moze ostat chlapom aj ked vysava alebo zamiesi cesto na kolac :-) Ze ked nevedia varit , tak aspon vedia citat a doma urcite maju kucharsku knihu . Ze uvarenie vecere , okupanie deti a umyvanie riadu moze zena povazovat za milostnu predohru , tak nech to vyuzivaju . Takto dokazal vycarit vitazoslavny usmev na tvarach zien a zachmureny pohlad u muzov :-) Objektivne musim povedat , ze aj ked sa nepretrhol pri pomoci v domacnosti - zvacsa urobil viac ako robievaju ini ....Mamuta sice domov este nikdy nedoniesol - ale zaobstaral jaskynu aj deti , priniesol drevo a uz 40 rokov pravidelne do tej jaskyne znasa vsetko co ulovi :-)
kristien
@babidka pekne povedané :-) Kiežby všetky manželstvá boli takéto.
A k tomu príbehu, zmysel to má a kto chce vidieť pointu, tak ju aj uvidí. Môj drahý síce varí, ale viac nevarí ako varí, zato povysáva, nakúpi a operie a podobne. :-) Nesťažujem si :-)
denyany
Ale veď u nás je to normálne. Veď keď pracujeme obaja v zamestnaní, podelíme sa aj o domáce práce. Ja sa veru sťažovať nemôžem. Môj muž tieto práce nerobí s nadšením, tiež by radšej išiel na pivo, ale chápe to a snaží sa. A nie je pod papučou- kto ho pozná, dá mi za pravdu. Ale poznám jedného, čo tvrdí, že ho baví žehlenie...:)
2010
Radsej si strazte tych co nevedia doma nic, lebo su aj taky co im varenie, pranie, zehlenie a zarabanie penazi a drzanie vahy nerobi problem a ty su nebezpecny :-)
kukulienka71
@yogicek , u časti publika, ktorému bol tento poučný príbeh určený, si vyvolal úsmev na tvári, som si istá. Ja tam patrím tiež. A jasne, že si ma nalákal na ten nadpis:-DD. Myslím, že je veľa pravdy v tvojej milej story:-) A pointa? v mojom ponímaní je to láska. Ona dokáže prinútiť aj toho najzarytejšieho maskulina padnúť na kolená pred svojou polovičkou a drhnúť dlážku, navariť a napiecť a postarať sa aj o deti...len nech ho milovaná neopustí! Veď, čo by si bez nej počal, bezradný a neorganizovaný?! :-)
pusta
Milý@yogicek vyvolal si úsmev od srdca na mojej tvári :-)
súhlasím s @kukulienka71 , okrem toho milovaná žena je krkom, ktorý otáča hlavou milovaného :-)))
u nás je to tak, on spraví to, čo ja chcem, len musím mu nechať pocit, že on to chcel tak :-)



 



TOPlist