A chce sa mi zanôtiť: V těch tirolských Alpách, kdesi na horách....

arasidka - fotkaarasidka, 21. februára 2014
POZnáte ten fajný pocit, keď si ráno chystáte kávičku, vyhradíte si na jej vypitie nejaké tie minútky, možno aj polhodinku...
Už kávička rozvoniava, len priliať trochu mliečka! Lebo to tak máte radi. A tu zrazu otvoríte trvanlivé mlieko a zistíte, že ono sa síce z krabici leje, ale to, čo odtiaľ lezie, je tak niečo odporné a hnusné, že vás prejde aj chuť na kávu. S hrôzou zistíte, že to mlieko volalo o pomoc už veľmi dlho a nikto ho nepočul. Pozriem na dátum, kde je vyznačené, dokedy by malo byť pitné - vraj do 2.3. 2014!!!! No, teda, pre mňa pitné nie je a pochybujem, že by do toho aj kocúr strčil nos! Zrazu si spomeniem, že ešte 4 litre tejto kvalitnej značky mám v komore - otvorím jednu - detto, otvorím druhú - detto blivajz!!!!!
AKO JE TOTO VÓBEC MOŽNÉ, veĎ KEď si nahodíte TESCO - ktorékoľvek v našej republike - všetko sú to obchody - VRAJ s kvalitnými službami, tovar je zaručene čerstvý, ovocie práve obrané zo stromov a mliečko nedávno podojené a môžeme si chlipnúť z toho, čo máme doma až do konca februára. Na ja! Povedal by Dolfino von Hermelín , narovnal si biele podkolienky a semišové gate a zašiel by im do toho TESCA zajódlovať! Boooože, čo kecám, ten by sa na TESCO zvysoka vyondil, veď on má doma kravičky tam vzadu za humnom.
Tak vám oznamujem, že bacha na mlieka z Tesca, ktoré sú označené dobou trvanlivosti do 2.3. 2014, lebo...
Aj som im na udané telefónne číslo volala, že im aspoň po slovensky zajódlujem, ale bohužiaľ, možno práve "doja" zaručene kvalitné mloiečko - he he - slovenský výrobok, , lebo mi nikto nedvíhal.
Prepáčte mi ten sloh, tú úpravu, tú gramatiku - ale mne sa dnes chcelo takto písať , a hotovo.
@zareaguj


Diskusia k článku

ela77
podobne sa mi stalo s mliekom z Tesca bolo od výrobcu R..O. Našla som na dne krabice nejaký divný zvyšok podobný farbe piesku a asi aj konzistencie. Po otvorení viacerých krabíc som našla poctivo v každej túto nevysvetliteľnú prímes.Všetko šlo do výlevky. Odvtedy nekupujem mlieko a ani žiadne výrobky od tohto výrobcu. Je to výrobok slovenský. napísala som iba iniciály výrobcu. Domyslíte si ! Nielenže má spotrebiteľ škodu, ale celkovo mi je ľúto ako sa takto znehodnocuje surovina, ktorá bola na to daná. Je to však problém všetkých výrobkov napr. mliečnych do ktorých je pridané kdečo, nemyslím tým smetie, ale prísady, ktoré síce zaručujú ich trvanlivosť, ale žiaľ kvalite to nepridá, pridá to iba škodlivosti výrobku na naše zdravie.
pacik
tohto výrobcu obchádzam zďaleka...
kimlo
@ela77 ved napis konkretne o ktoreho slovenskeho vyrobcu ide, treba vsetkych pred nim varovat a takychto vyrobcov treba verejne pranierovat a dat na ciernu listinu...ked sa moze robit reklama na SK vyrobky, malo by sa aj upozornovat na smejdy made in SK.
ailuj82
Do tesca chodím nerada, lebo je tam strašný bordel.. Minule som videla ako v chladničke malý strčené mrazené kurence s nápisom čerstvé chladené kura...
Banány v akcii boli čierne až plesnivé...
smejkad
kimlovi a aj ostatnym
ide o Rajo
mne sa podobne stalo s ich smotanou v inom retazci
ide tu o to, ze niektori výrobcovia pristupuju na krkolomne podmienky obchodných retazcov, len aby si udrzali odbyt u nich, no a kedze zisku je malo kazdemu , cena ide pomaly hore a kvalita rapidne dole
hubata
Je furt tvrdím, že pokiaľ nevidím kravské lajná, muchy a kopce hnoja tak nemôžem uveriť tomu že toľko druhov kravského mlieka dokážeme na SK vyrobiť. Taký kravín sa len tak nedá zatajiť, vidno zďaleka nielen pasúce sa kravy, ale aj cítiť smrad. Tak ako sa nedá zatajiť hydináreň, prasačinec alebo chov kôz. Lúky sa nespásajú, zarastajú burinou, nikde nevidno pasúce sa stádo, ale len kvôli biznisu sa ukazujú na farmách deťom domáce zvieratá. To zrejme dovážame len nejaké prášky a u nás sa to len plní do škatúľ.
Ale to nebude len mlieko, to je aj mäso, vajcia, ovocie, zelenina ..... Všetkého máme dostatok, ale jeme v podstate odpad z celej EÚ.
evanaaa
RAJO značku nekupujem už aj preto, že je drahšia, takže ani ich mlieka, smotany, jogurty......ale keďže nemám kravičku ani kozičky, musím si mlieko kupovať, lebo ho skoro každý deň doobeda používam do kávy, kakaa a do kaše ( striedam). Vedľa nás je maličičičký obchodík, kde sa vedľa seba pred pult zmestia tak daja-traja a tam majú čerstvé výrobky z farmy na Orave, zabudla som, odkiaľ, majú veľkú tabuľu, musím sa podívať, stále im nosia čerstvé syry a pod., ovčie, kozie, kravské..... kupovala som žinčicu, bola dobrá ale posledné dva razy som bola sklamaná, lebo sa mi zdala akási vodová, bez chuti. Ale si počkám na májovú bryndzu, hádam bude dobrá ako má byť. Mlieko kupujeme ak je naň akcia, práve dnes bol muž v Bille, lebo sa nám míňalo. Pokazané sa vyskytlo hádam dvakrát, skysnuté alebo hrudkové ale bol narušený obal. Lenže ak je ich viac z jednej kúpy, potom ozaj nie je niečo v poriadku asi v celej sérii ( šarži), možno porucha na stroji a toby mali zistiť aj oni sami ( vo výrobni).
evanaaa
@ara šidka a túto poznáš?: Tam kde voní jalovce, tam kde pasou se ovce, nékde tam na horách vysokých.......
kimlo
Takze Rajo...budem si uz na tu znacku davat pozor a odporucim to aj vsetkym mojim znamym...nie je vsetko zlato co je slovenskeho megavyrobcu...len sa drzme klasickych malych vyrobcov aj ked predavaju z dvora alebo privesu... Velkovyrobcovia su zlodeji a smejdi.
smejkad
treba citat vyrobcu na firemných vyrobkoch, tie maju silne stlacenu cenu (tesco,clever,vian...), tie drahsie zo sortimentu su o nieco lepsie, aj ked je fakt, ze dnes su najviac pod drobnohladom malicki výrobcovia, nevlastniaci vlastnu pravnicku kancelariu a teda dobrovolne nasilu vyrabajuci kvalitnejsie, ako velkovyrobcovia
ale nahoda je blbec a vynimka potvrdzuje pravidlo :-)))
kuchticka
@arasidka - pozdravujem. Dlllllllllllllllllllllllho sme sa tu "nestretli".
Ja by som taketo mlieko odniesla tam kde som ho kupila a okamzite by mi dali nahradu kolko som zan zaplatila, alebo vyber ineho tovaru, ci mlieka. Dufam, ze tak isto funguje I u vas. Este by sa mi ospravodlnili.
arasidka
@kuchticka , aj ja ťa zdravím, to vieš, od začiatku roka sa viac zdržujem u mamy, ako doma. Niekedy, ako aj tento týždeň, je mama u nás, ale furt mrnčí, kedy už pôjde domov, lebo "doma je doma". Je ťažké stíhať všetko tak, aby bol každý spokojný. Tak preto sem chodím veľmi zriedka. No, čo sa týka toho mlieka,veľa sa u nás nevypije, ale ráno do kávy a poobede tiež, si doprajem trošku mliečka. Mama ho pije viac, tak si robím zásoby. Ešte nikdy sa mi nestalo, aby celá zásoba mlieka bola pokazená. Ale keď sa pozerám na ten obal znútra, voľačo mi na ňom nesedí, ako keby práve obal bol na vine. No, kvôli pár litrom sa nezbláznim, ale som presvedčená, že rovnako ako ja, bolo dosť iných, ktorí si toto mlieko otvorili skazené. Nemala som možnosť ísť do Tesca, je to od nás od ruky, ale iste už o tom vedia. Dokonca som, ako už hore píšem, volala na uverejnené číslo - nedvíhali. V poslednej dobe si dávam veľký pozor na všetky výrobky, ešte nedávno som taká dôsledná nebola, ale skutočne TESCO obchádzam, lebo sa mi zdá ako veľký kontajner, kde predajú všetko smetie.Teraz som bola pre zmenu v Kauflande, našla som tam veľa chýb. Nie, že by som ich vyhľadávala, ale dostali sa mi rovno do rúk. Mám rada bryndzové pirohy a uvidela som tam kilové balenie - za 1,39 euro /kg. Ej, reku, to je celkom výhodná kúpa, práve teraz, keď som riadne vyťažená, dobre mi padne polotovar. Ale akosi mi to nesedelo, zdali sa mi príliš lacné. Pozriem bližšie na cenovku, a tam bolo napísané: tašticky plnené jahodami .Ale v regáli takých nebolo ani deko. Vravím Al Rašidovi:"hybaj overiť cenu týchto bryndziakov, čo sú tu naukladané. Cena bola 3,90 e.
Takto by som mohla pokračovať, je to úmysel, či nepozornosť? Je to ťahák na kupujúcich - že neodolajú a zoberú a až doma prídu na to, koľko to stálo? Neviem, a preto som v pozore :)))
sovka62
A sme kompletne v keli, presne tam, kde nás chceli mať. Lebo: budeme odchádzať Tesco, Kaufland, Hypernovu, Lidl a podobné bordelmarkety a kde teda vlastne budeme nakupovať, keď sa reťazcom podarilo zlikvidovať už skoro všetky menšie predajne, kde ste nakúpili za pár minút, bez nabehaných 100 jarných kilometrov od regála a k regálu a kde majiteľ dbal na kvalitu toho čo predával?
V Trnave môžete prejsť celú dlhú ulicu, ktorá vedie stredom mesta a napr. rožok kúpite v jediných lahôdkách na jednom konci, alebo v potravinách na opačnom konci, ktoré dosiaľ akýmsi zázrakom prežívajú.
arasidka
Mne sa páči, že v našom mestečku je viacero súkromných pekární. Či je to Častovská,alebo Bageta - s jej kvalitnými výrobkami som spokojná. V poslednej dobe im pribudli chutné výrobky, ktoré sú hutnejšie, nie také penovo-riedke, ako pekávali na začiatku. Keď to spočítam, tak predajní pekárenských je cca 6, a to je na naše mestečko tak akurát. V poslednej dobe sa rozmohol predaj mlieka formou rozvozu autom. Jediné, čo mi na nich vadí, je do nekonečna opakujúca sa melódia zo Slnka,sena.... To keď ideš mestom, tak ti uši drása stále opakujúca sa melódia. Horšie je, že sa nemôžem stále spoliehať, že prídu vtedy, kedy ich potrebujem :(
sovka62
Častovskú pekáreň poznám, vždy tam nakupujeme v nedeľu podvečer, keď sa vraciame z Červeného kameňa. Naozaj výborné výrobky, u nás sa im podobajú len z pekárne Školuda, do Trnavy ich vozia z Trstína. A máme mliečny automat, na Zavarskej, kde je naozaj pravé nefalšované mlieko, aj dnes sme tam boli.
marcy
pančuje sa všetko :-( minule som v nemocničných priestoroch kúpila kávu z automatu,lebo som od skorého rána dlho čakala a skončila v umývadle....dôvodom bol ostro- chemický smradľavý kelímok,to kde sme ???....
sovka62
Zakaždým keď vidím ten titulok, prichádza mi na um text tejto piesne tak, ako ho spieval môj brat, keď bol v pubertálnom veku:
V těch Tirolských Alpách kdesi na stráni
žilo krásné děvče k pomilovaní,
oči měla krásné jak kvet lotosu,
nudli měla u nosu.

kuchticka
@sovka a mne sa paci: "krasne je v Tatrach, tam hore vysoko na skalach ....." Ani neviem ktory spevak to kedysi davno spieval, ale u nas sa spievalo stale. Ked otec zanotil hned sme sa vsetci pridali a bolo nas veru neurokom. Este som ani nevedela rozpravat, ale pesnicky uz som pochytila vzdy.
arasidka
@sovka
V těch tirolských Alpách , kdesi na horách,
žil tam ze svou kozou mladý Tirolák,
Měl chlupatý nohy , nahá kolena a
cucal mlíko přímo z vemena - ach jooo...

V těch Tirolských Alpách kdesi na stráni
žilo krásné děvče k pomilovaní,
oči měla krásné jak kvet lotosu,
nudli měla u nosu.

V těch tirolských Alpách, tam je príma vzduch,
samy klapinec a na něm plno much,
tam Tirolák mladý holku
miluje a přitom si taky jooodluuje...

A potom je tzam ešte jeden veršík o tom,
ako tú kozu zabiloi,
vemeno na stôl pribili
a tak ho aj dojili....
ale to je už tak strašne dávno, čo sme to ako decká spievali, že si to už nepamätám, a spomenula som si na túto starú odrhovačku, keď som vylievala mlieko do WC.
Teraz som to spievala vnučke, čo je u nás na prázdninách, tá sucho skonštatovala, že:"Tak toto som nikdy v živote ešte nepočula..."

A pred chvíľou mi oznámila, že z nej bude "veterinárka ako-taká", tak jooooo.... jodly-tídly, tídly,jódly.....:)))
medovnicek
@sovka62 ak niekedy zájdeš do Trstína, tak oproti Školudovcom je ešte jedna pekáreň a v nej výborný ľanový chleba, ten ti odporúčam a majú tam aj celkom dobré šamrle, šomróny - snehom plnené trubičky a tuším najsamlepšia maličká pekáreň je v Šaštíne - časť Stráže - U Hercogov sa to menuje, rozprávala som sa s majiteľkou, tiež ich oslovili reťazce, aby dodávali k nim chleba, ale odmietli, lebo pani pečie podľa receptu, podľa ktorého piekol už jej otec a starý otec a nechce sa ho vzdať, proste nemajú víziu hneď a ľahko zbohatnúť a to sa mi veľmi páči
samanka
na margo slovenského megavýrobcu, pokiaľ viem, rajo nevlastní Slovák, ale Rakúšan, možno je to dnes už inak.....od nich nekúpim, ani keby som si mala maslo sama stĺkať, o jogurtoch nehovoriac...tiež sa mi takáto vec stala, ale so smotanou od CBA...po výrobcovi som nepátrala. Kedysi som niekde čítala, že pri trvanlivom mlieku sa nesmie poškodiť obal, teda ani pokrčiť, preliačiť apod., vraj sa mlieko pokazí...tak ak už kupujem, vyberám zdanlivo nepoškodený obal. No a obal? Ten sa skladá z niekoľkých vrstiev, jednou je aj hliníková fólia, ktorá spôsobuje Alzheimera...
2michal
@samanka , hliníková fólia nie je v kontakte s potravinou, ale plastová fólia, ťažko povedať, čo je lepšie...
leela15
niekde na fb bola nástenka hanby, alebo také niečo..tam ľudia píšu z rôznych oblastí, nie len o potravinách ale aj službách ....napr. problémy s operátormi, bankami ...
lianka
Ľudia moji, ja som sa nedávno tiež tak v Tescu oklamala, bola som v meste, čas obeda, ja hladná ako vlk, tak som si kúpila 2 oškvarkové pagáče. Jeden stál 69 centov, t.j. cca 21 Sk. Ja to stále prepočítavam na Sk a asi nie som sama. To som zbadala až doma keď som si pozerala blok z nákupu. Skoro som odpadla z tej ceny. A pagáče zožral pes, lebo po oškvarkoch ani nepáchli, boli málo slané a v nich bol neidentifikovateľný tuk. ktorý sa mi lepil na protézu. Tak akurát pre psa. A ja by som za tú cenu napiekla doma celú dávku a kvalitných. Neviem čo si mám o tom myslieť, ale už tie obchodné reťazce si myslia, že nás môžu hocičím nakŕmiť. Kde je tá naša socialistická kvalita?
kuchticka
@lianka - lutujem ta, ale v dnesnej komercnej spolocnosti nemozes verit nikomu iba spoliehat na svoj zdravy rozum a na seba.
arasid
Vraj sa vraví: Neverím nikomu, leda sama sebe, aj to len na sedemdesiatpercent.
arasid
Chcem sa vám predstaviť, prihlásila som sa dnes, ale v podstate som si zmenila len meno: Arasidka na Arasid . Bo som sa nemohla nijakovsky prihlásiť, tak som musela riešiť situáciu takto.



 



TOPlist