• Redakcia, 15. októbra 2009 o 18:04

    Druhé kolo súťaže, ďalšie zlepšenia na Vareche

    Máme víťaza druhého kola Druhé kolo súťaže o kávovar bolo zvláštne tým, že vo finále sme v redakcii sa rozhodovali medzi tromi receptmi, a všetky tri pridali chlapi! Bolo veľmi ťažké vybrať z nich víťaza. nakoniec sme sa rozhodli pre recept na...

  • Zemo, 15. októbra 2009 o 17:07

    Ako sme na krumpeľ guláš Úfónov lákali

    Robil som pre televíziu sériu dokumentov o ľuďoch, ktorí sa nechcú zaradiť do šedivého priemeru unavených dní. Volalo sa to Čudná šou. Našimi celebritami boli občania a občianky našej i cudzích vlastí, ktorí a ktoré boli z iného cesta, ako tie terajšie bulvárne...

  • Zemo, 15. októbra 2009 o 12:32

    Ako Egi varí fufu

    Kde som to vlastne spoznal Egidia Virgulína Fabiaa Sitoe? Pár rokov po roku nula (1989) obsluhoval za pultom obchodíka a bistra, kde sa tiež predávala a pražila vlastná zmes výbornej kávy. Egi vtedy žil už zhruba 15 rokov v Bratislave, vedel krásne po slovensky, ...

  • Zemo, 13. októbra 2009 o 13:06

    Prečo je varenie dvojaké umenie

    K vareniu ma teda priviedla konzumácia nenávidených suchých rožkov. Preskočím pár rokov a chcem ešte predtým, ako sa vrátim do mojich šialených kuchárskych začiatkov, ponúknuť hlavne chlapcom a neskúsenným mužom niekoľko skúseností majstra domácej varešky. Nikdy pre...

  • Zemo, 13. októbra 2009 o 12:35

    Nič na svete neškodí viac ako suché rožky

    Ponúkam vám skutočný srdcervúci príbeh. Na jeho konci bolo veľké odhalenie: hlad je síce najlepší kuchár, ale mne nenavarí. Preto som sa začal učiť variť. Ale ako to bolo vtedy? Je vedecky dokázané, že zdravý muž,...

  • Jolkipalki, 11. októbra 2009 o 16:43

    Modré párky v Tajge a experimentálna ruská horčica

    Ako to píšem pri recepte - šašliík nie je len pečené mäso, je to rituál. A hlavne ak Vás pozvú na šašlik na Sibíri! Ja som s kolegom nemal šajnu, kam že to vôbec ideme, a ako je to v týchto krajoch zvykom...

  • Jolkipalki, 11. októbra 2009 o 16:41

    Baranie vajcia - Kavkazský delikates

    Tento príbeh mi rozpovedal môj dobrý priateľ, neurochirurg, zberateľ pivových etiketiek z malého podmoskovného mestečka. V mladosti spravil chybu, vzdelanie si rozšíril o epidemiológiu, takže bol hodne zasielaný do horúch „točiek“ svojej vlasti – čiže na Kaukaz. Pri poslednej ceste do Dagestanu...

  • Jolkipalki, 11. októbra 2009 o 16:39

    Susľatina - mäso zo sysľa

    Predaj mäsa bola v CCCP zvláštna kapitola. To ste si vystáli rad, mäsiar sekal za radom čo prišlo, zabalil to do novín, povedal vám cenu, vy ste sa postavili do nekonečného radu ku pokladni, po zaplatení opäť rad, kde vám ďalší...

  • Redakcia, 10. októbra 2009 o 19:15

    O prvom kole súťaže a odstraňovaní detských chýb

    Varecha. sk má za sebou prvý týždeň existencie. Napriek tomu, že náš interný zoznam chýb, ktoré treba odstrániť, má asi 30 bodov (a ďalší veľký zoznam máme na funkcie, ktoré sme k termínu štartu 1. októbra nestihli dokončiť), sme doslova nadšení,...

  • Romanbombos, 29. septembra 2009 o 11:55

    S čeľusťami na Čeľuste

    O tom, že láska skutočne ide cez žalúdok, alebo že mu aspoň sčasti pomáha, som sa presvedčil dlho po mojej tridsiatke, keď som bol pozvaný na slávnostnú večeru a vyskúšal celkom nové chute. Tým šokujúcim a maximálne príjemným gastronomickým poznaním bol – vyprážaný...

  • Jarco, 29. septembra 2009 o 00:47

    Taký obyčajný obed v Londýne

    Služobná cesta v Londýne, do odletu O´Learyho dobytčáku pol dňa voľného času. Povinné nákupy darčekov na Oxford street, potom presun podzemkou a prechádzka po Soho. Čas na obed. Malý blízkovýchodný podnik vyzerá slušne, hoci je podozrivo prázdny. Unavené nohy odmietajú ísť...

  • Jarco, 26. septembra 2009 o 16:44

    Nákupné utrpenie

    Hoci rád varím a potrpím si na dobré jedlo, v kuchyni sa vôbec nerealizujem tak často, ako by som chcel a mohol. OK, hlavnou príčinou sú neskoré príchody z práce, ale druhým dôvodom je utrpenie pri nakupovaní potravín. Ani jeden potravinársky obchod...

  • Sandra, 24. septembra 2009 o 16:59

    Moje prvé žabie stehienka

    Je fajn občas vybočiť zo zabehnutých koľají a vyskúšať niečo nové, tak trochu netradičné. Čo sa týka jedál, patrím skôr medzi zástancov tradičnej slovenskej, maximálne talianskej kuchyne, nepohrdnem však ani ochutnávkou nejakej špecialitky. Na nedávnom slávnostnom otvorení reštaurácie Towers nebola o...

TOPlist