...pečiem ju asi do konca života

jajaem - fotkajajaem, 10. júna 2012
Tak som sa týždeň dozadu rozhodla upiecť sviežu tvarohovú tortu
pre môjho priateľa. Po ťažkom týždni si zaslúži aj sladké, akurát som
nečakala, že to bude mať až taký úspech.
Spýtala som sa či vezmeme na koštovku aj jeho mamke a sestre,
že to sami nezjeme, a on mi na to najprv že NIE a potom "tak teda
dobre ale len malý kúštičok". Ako keby mu málo bolo celá forma.

No a neubehol ani týždeň a pri večeri mi hovorí, že by som mohla
znova upiecť tú dobrú tvarohovú. A dodal, že keď sa nám vraj
zunuje kakaovo-tvarohová kombinácia, že "môžme" upiecť
obyčajný biely korpus a aj to vraj bude dobré. :D
Už vidím ako ma táto torta, či už bude kakaovo-biela, alebo
piškótovo-biela, sprevádza pravidelne mojim životom :D


A pri dnešných neúspešných pokusoch presvedčiť milého, že JA
chcem skúšať nové recepty, som ju dnes znovu upiekla, aj poleva
sa mi už krajšia podarila, tak hádam aj zmením fotku na vareche.

Nič to nemení na tom, že je vynikajúca, ale ja mám rada v kuchyni
pestrosť a nabudúce pečiem niečo ovocné :)
No a priateľ mi za odmenu umyje riad a poskladá prádlo zo sušiaka.
Je to fifty- fifty :)
@zareaguj


Diskusia k článku

domci4
Hehééé, zlaté :) a tak čo treba skúšať nové recepty :)
hubata
Takže tvrdo na neho s prísnou deľbou práce!
Ale si nekúp umývačku riadu, lebo mu potom zostane z tej deľby práce len poskladať prádlo zo sušiaka ......
Nechcem ti brať ilúzie, ale dopadneš ako aj my: dodnes dňa pečiem len tie čo obľubujú všetci a nie tie čo by som ja chcela .......hehe!
jajaem
krutý osud žien :D Tak isto to mám aj s brokolicou, špenátom. Uvariť len 1 porciu neviem, a priateľovi to nechutí, preto to varím menej často a keď tak to mám na 2 dni.
Ale raz som ho okabátila a aby nemohol vyberať z taniera brokolicu, tak som ju rozmixovala a zjedol :D tak treba na nich
julica
Tak toto dôverne poznám. Hoci ten môj najmilší má rád zeleninu a zdravé veci, moja stratégia "každý recept na chlieb použiť najviac dvakrát" sa mu neveľmi pozdáva. No a teraz týždeň nie je doma, tak mám svoje dni: cícer a makové rezance na striedačku :)
lopka1313
och... to i ja tak... sme na intraku, kazdy na inej izbe, ale i tak, varime spolu... leco som nemala uz veky. a rizoto som pri nom robila len raz... a soju mi zjedol, len ked som spravila bolonsku omacku a miesto mleteho maska dala drt sojovu... ten moj tak vymysla... a spenat tiez neje...palacinky nie su normalne jedlo (ani ich vtedy neochutnal, a to vsetci jeho spolubyvajuci o nich bojovali) ach chlapi :D ale dneska ma pochvalil :D ze moje omacky na cestoviny su ako z nejakej restiky :D
najlepsia bola jeho hlaska: vsak si uvar, ja si dam chleba na obed :D
marikafil
Kel - karfiol - špenát = absolútne nejedlé, prudké jedy - aspoň podľa toho môjho. A palacinky tiež nie sú normálne jedlo ale "zákusok". Takže tie mávame zriedka. Občas hundre dokonca aj na cestoviny! Ale "objavili" baklažán a cukinu, dokonca aj brokolicu, tak sa to snažím nejako rozumne obmieňať. Tiež sa mi nechce pre dvoch variť dve rôzne jedlá. Ale keď sme to vydržali už 38 rokov spolu, tak nás nejaký špenát nemôže rozdeliť, že?
hannah22
brokolica, kel.... veď to je ešte zelené, a ozaj je to také zdravé, mne sa nezdá..., rezance SOBI ochutnal raz a nikdy viac, špenát sa naučil jesť s opečenou klobáskou ale v makových rezancoch a koláčoch , slaninke môže spávať... no čo už, 43 rokov som vydržala a ten zvyšok už nejak doklepem ..... :))
marianne69
toto dôverne poznám:-)) moja polovička má najradšej svojích oblúbených TOP 10 jedál a výbočenie z radu komentuje slovami ...toto sme ešte nemali,jem to prvý krát...ja nahodím úsmev Lolobridgity,či ako sa ta hviezda volá, a poviem: všetko je drahý prvý krát....ale keď mu to zašmakuje,tak pýta dupľu a ked nie povie dobré to bolo,ale stačilo:-D
marianne69
..nemôžem ho naučiť na grilovaný baklažán a baklažány vôbec sú tabu pre neho a cuketu zje len vypraženú v trojobale a v koláči:-)
havino
aj ja to mám doma, na otázku, že čo mám zajtra variť? to už len tak zo zvyku, sa sama seba pýtam, už neberiem jeho odpovede na zreteľ, odpoved už 15 rokov tá istá steak, alebo halušky s kapustou, mňa ide poraziť, no jasné, že ho neposluchnem. Je sobota uvarím tekvicový prívarok, s hovädzinou dusenou,mäso, zas len koli nemu, otrča nosom ked sa to varí, naložím mu, doje a povie mi, bambulka nič lepšie som nejedol, francúzske zemiaky ohrna nosom, sladke nehrozí, to vôbec neuznáva,ako jedlo a ked upečiem koláče a už delím výslužky mi povie, ale aj ja by som si dal, nechám mu a nakoniec to aj tak dám sliepkam, lebo akosi mu tá chuť neprišla, paradajkovú polievku ani počuť a v poslednom čase mi nad ryžou ohrňa nos, nuž ale nič sa nedá robiť, baklažány, cukety, nič z toho
mata3636
tak u nás je to práve naopak, ten môj zje skoro všetko. zelenina surová, varená - nie je problém, v špenáte by sa kúpal. naučila som ho jesť tofu a sóju, v pohode. sladké na obed? pre neho mňam, aspoň raz do týždňa musím urobiť buchty na pare/ palacinky/ryžový nákyp/žemľovku/. akurát čo neznáša, tak sú zemiaky na kyslo, granadír a zapekané cestoviny. tak ked my s deťmi máme niečo z toho na obed, jemu uvarím niečo iné. raz za čas sa dá, variť dve rôzne jedlá na obed :)
jajaem
Keď som mu cez víkend povedala, že budú cestoviny so syrovou omáčkou, nasledovalo " a sprav ich ešte s niečím" presne som vedela, že myslí mäso, ale schválne som sa opýtala " s čím, s brokolicou? " . Keby som mala variť podľa milého stále, tak varím maso na trilión spôsobov a k tomu pečiem tú jeho tvarohovo kakaovú tortu. :D

Ešte mám jeden zážitok so žemlovkou. Ja ju mám veľmi rada a tak som sa na ňu tešila, akurát som netušila, že mój milý má traumu z rozmočených rohlíkov a pečiva. Tak som mu naložila, ochutnal. A ten výraz nikdy nezabudnem :D "miláčku, je to vynikající, ale mne se chce z toho asi zvracet. Ale je to fakt vynikajíci" :D tak som žemlovku vyradila úplne. To mám za to, že som mu neverila, že ju nemá rád.
irenaw
muži sú lepší kuchári, kreatívnejší kuchári a tak ďalej ..... akurát, že tí sú všetci niekde inde a v mojom okolí sú samí klasici, ktorí chcú opakovať svoje obľúbené recepty dokola, používať štyri overené koreniny, novinky sú im podozrivé do poslednej chvíle, väčšinou majú chuť na úplne iné jedlo ako ja...žemľovka nie je jedlo, palacinky nie sú jedlo, kelový prívarok "bleee", pár dní za sebou bez mäsa "ach jo", na obed šalát s jogurtom obočie až pod vlasami... nemôžeme sa čudovať, však sme z rôznych planét :-D keby sme ich nemali aj by sme zabudli, ako sa pripravuje steak (aj keď len muži vedia spraviť ten správny guláš a steak ak majú "svoje dni"). ale pre spravodlivosť musím napísať aj to, že ten môj väčšinu mojich experimentov zje a ešte mu aj chutia. a veru to som mnou niekedy nemá ľahké. ale keď prekročím hranice, dám si povedať a už ho nenútim to znova jesť :-)
marianne69
so mnou to tiež môj nemá ľahké,skúšam jeho mantinely krok po kroku hodný čas:-D jedálniček som mu už za ten čas, párkrát prevrátila hore nohami,ale viem,kde už nepochodím,to mi rovno povie..tak toto moja zlatá už nie:-DDD,ale naučil sa jesť jedlá,ktoré síce najskôr ohučal,ale neskôr si ich obľubil: avokádo,brokolicu,pohánku,quinou,krúpy,so zeleninovými šalátmi to nepreháňa,ale zje,musí,inak sa vyhrážam,že nedostane ani sniceľ:-DDD a niečo od masíčka musí byť vždy....
marianne69
ale,že vraj 0 krvné skupiny sú mäsožravci :-) to by aj sedelo,ja som B+ ja mäso raz v nedeľu,aj to ho ešte niekomu fuknem na tanier..
irenaw
krúpy sú už príliš, prepáči mi ich len v paradajkovej polievke, kde ich ja musím mať, ak mu naberiem len tekuté :-) @marianne69 stravovanie podľa krvných skupín ma najprv šokovalo, lovec a mäsožravec rozhodne nie som :-D, ale keď som bližšie pozrela, veľa potravín mi tam sedí. tak som sa upokojila, že nejdem proti vlastnému telu. lebo keby to malo byť také striktné, tak by muži (až na pár výnimiek) museli mať krvnú skupinu 0.
marianne69
@irenaw ja som sa tiež nikdy podľa nich nestravovala,ale dostala som knihu strašne dávno pod stromček,kedže brat vie,že sa o zdravú výživu zaujímam odjakživa,prelistovala som ju,mám doteraz,niektoré recepty sú celkom fajn z nej....
julica
Myslím, že podľa týchto reakcií je jasné, prečo sa muži dožívajú nižšieho veku :( Vôbec vám to nezávidím, vediem boj so svojím otcom, lebo chcem, aby bol zdravý, neviem si predstaviť, že by ma to isté čakalo aj so spolupútnikom.
irenaw
čoby nie, tiež som si prečítala pre zaujímavosť, kľudne by som aj recepty skúsila, ale mala som takú "dia" verziu, tam neboli :-)
irenaw
cha cha @julica niekde som čítala, že ženatí žijú dlhšie ako slobodní, to ten náš priaznivý vplyv :-D
nazarboncuk
ja mam v tomto veľké šťastie, keďže ten "môj" je odchovaný na zdravej strave plnej zeleniny, ovocia a olivového oleja. Dokonca sa musím priznať, že ja som sa pri ňom naučila zdravšie stravovať. Vôbec nekupujeme a nejeme bravčové mäso a výrobky z neho, okrem občas sa vyskytujúcej kuracej šunky by ste u nás márne hľadali polotovary, salámy, párky,...varím už len s olivovým olejom a vyprážaniu sa vyhýbame veľkým oblúkom.
@julica , ja si vo svoje "dni" , ked ho niet doma varím kotol segedínu :D
rea1
varešky moje, ja vas normalne obdivujem. vsetky ste take milujuce, presviedcave a ustupujuce. :-) ja som zo zaciatku (no, asi 15 rokov) tiez varila a vyvarala ako besna, co si len drahy vymyslel. jeho mama dajako extra nevarila, tak to boli same steaky, rezne, kuriatko take a onake a ine podobne rozne. lenze mily zacal byt akysi prilis noblesny a obycajny rezen uz nebol dobry lebo nebol plneny, vysmazany syr jedine so sunkou a podobne. uz ma to zacinalo sr...hnevat. a ked som sa raz prichytila, ze pre 5 ludi robim 5 roznych veceri, som si povedala: draha, hrabe ti? decka som zrovnala velmi rychlo, oni boli zvyknuti jest vsetko doradu, len raz mi syn povedal: ja varene zemiaky nebudem jest, len opekane, ani otec to neje! tak som mu vysvetlila, ze ked budes dospely, aj ty mozes jest co chces, teraz budes jest co ti navarim, lebo dostanes po hlave. a bol pokoj. drahy prisiel domov: co je na veceru? makove rezance. a reakcia dospeleho cloveka a otca rodiny bola: fuuuj, vies, ze take nejem. TAK SI SPRAV MASTNÝ CHLIEB! a ked ma dobre nakrkol, decka boli cele unesene, lebo cely tyzden bol na veceru ryzovy nakyp, orechove/makove/tvarohove rezance a podobne lakocinky, ktore som dovtedy nerobila, lebo ved ocinko to nelubi! a menu pre draheho bolo: fuj? nechces? nelubis? tak si urob mastny chlieb. a raz som tomu nasadila korunu. kupila som 3 ks kuracich prs, doma som ich vylozila na kredenc a drahy sa zacal vytesovat: ale, budeme mat kuracie prsia? tak som len lakonicky ukazala prstom - 1.syn, 2.syn, 3.viki. viki bol nas psik. manzelovi vypadli oci s otazkou: no pekne, a ja? ty si si prechlastal, pre teba neostalo. ale to uz rozvod klopal na dvere, tak som sa ani nesnazila pretvarovat. :-(
babidka
dobre som sa nasmiala .-) najprv z tej "dozivotnej" tvarohovej torty a potom z komentarov :-))))) Moja svokra varievala iba dedinsku klasiku - od halusiek po pirohy a na prilepsenie kolace z kysnuteho cesta . Kto bol hladny , tak sa mohol dojest chlebom a zeleninou ktoru pestovala v obrovskej zahrade a napit sa mlieka .A basta ! Takze moj drahy je ochotny zjest cokolvek bez reptania a je az neuveritelne , ze hoci je chlap tak dava prednost zelenine !!! Je ale pravda , ze je taky zabraty do svojej prace , ze zvacsa ani nevnima co ma na tanieri a ak by som sa ho 20 minut po jedle opytala co jedol , tak by si vacsinou ani nespomenul:-)))))
abdul
Toto týranie mužov sa mi normálne zle číta. Na polepšení nepremýšľate ? :-))
cistinka
....a ja vyváram, vypekám....a ten môj si uvarí sáčkovú polievku a natrie rožok s paštekou....a mňa ide šľak trafiť! Tak si ho maminka naučila - nevarila a nepiekla nič. I tak še dá :-))
irenaw
@cistinka moja svokra dodnes výborne varí a pečie a keď si má ten môj zabezpečiť sám jedlo, vždy je to jedno z týchto: varená klobása, praženica, sáčková polievka... :-D
paleva
Ten môj bol zvyknutý z domu, že sa navarilo, v nedelu aj napieklo, lebo mal sestru kuchárku, ešte po ňom aj poupratovali. a ked sme sa osamostatnili, a bol múčny obed, a nepáčilo sa mu, ja som neváhala, vyky....vyliala som to psíkom - aj oni musia jesť, trocha sa poučil a bol na svoje reči opatrnejší. dnes, po39 rokoch, ked mu niečo v jedle chýba mu o´poviem, nech si to tam dodá, ale on nevie čo. nuž tak...
hubata
Jááj, či som sa narehnila, vďačná téma, skvelé komentáre, @abdul síce niečo zamrkotal, ale na viac sa nezmohol a zmĺkol hehe.....
sovka62
Nasmiala som sa dievčence, na tých chlapoch rozmaznaných i na nás milujúcich ženách, ktoré im aj chceme variť po chuti, aj chceme aby boli zdraví. Ale keď tak rozmýšľam, čo ste tu popísali, všeličo zelené, sójové mäso, samá zdravá zelenina.....zamýšľam sa nad sebou, nie som ja vlastne chlap?
marianne69
@sovka :-DDD
Ja ked pocujem, ... a pernikovy kolac sme uz davno nemali....,tak idem do kolien...peciem ho skoro co tyzden,dva , 12 rokov a nemoze sa ho prejest,len smola je,ze ho ma rad len on:-)....
soncya
Skoro som si cikla z niektorých príspevkov. :), ja takú primadonu doma nemám, zje všetko čo navarím. Má rád starú klasickú kuchyňu, je prívarkový a hlavne polievkový. Má šťastie, že spolu so mnou získal na prilepšenie aj kuchyňu z juhu Slovenska, kým on je rodený Spišiak. Takže u nás sa varí aj čípoš, ale aj bryndzové pirohy, či perky...
veronikahu
Ten môj má strašne rád mäso, ale aj sladké múčne jedlá, hlavne nech je to klasika, keď uvarím niečo nové nezvyklé, tak to síce zje, ale povie, že často to robiť nemusím, iba ak by som na to mala chuť ja sama. Dodnes má averziu len na špagety /to od vojenčiny/, moje obľúbené bryndzové pirohy nechce, že ak pirohy tak sladké, má veľmi rád aj krupicovú kašu a na nej na prst hrubo škoricový cukor, hovorím, že sa vracia do detstva. Ale v podstate zje s chuťou všetko čo mu dám. Za mlada rád so mnou zašiel na jedlo do reštaurácie, kde sa tešil na to, čo zostane na mojom tanieri, lebo ho v množstve dodnes neviem dobehnúť. Však aj som stále "jeho polovička". Láska ide cez žalúdok, to u neho platí. Ale zaľúbený je nie len do jedla, ale aj do mňa, aj keď na jeseň budem mať 60-tku.
jozka2
oly ,ze va nechcu mizi jest>a viete preco? lebo ich nezapretate do varenie a podme pul na pul na take veci sa mozu stazovat,len zeny na s Slovensku cest vinimkam,no ohrnul by nos americanke ha ha ha,zapratajte ich a nerozmaznavajte nedajte sa vyuzivat to je prezitok ,ze len zena musi varit nechces co uvarim chod do restiky alebo dokaz co vies
jozka2
to este neznamena,ze vas viac lubi lebo varite on len vyuziva na to aby ste skakali



 



TOPlist