moje prve kacacie stehna :)

ahojte ,
v mojich takmer 28rokov som sa konecne odvazila 1x upiect kacacie stehna pre mojho snubenca .preto len stehna lebo sme len dvaja.
bolo to trosku stresove :)
samozrejme som hned volala sestre a mame , ako oni robia kacicku.
nevedela som sa rozhodnut ci ju urobit v trube alebo hore v hrnci ,kedze sestra aj mama ju robia inak.
rozhodla som sa pre trubu, podla rozpravania sa mi to zdalo byt jednoduchsie.
kacicku som si den vopred nasolila, potom dala do janskej misy, zapla trubu... a nic :( po 45 min mi ani len mäso farbu nezmenilo.... neviem ci nasej trube v ten den preskocilo, alebo sa jej nechcelo no akosi nefungovala ( par dni potom som v nej piekla zemiaky a vsetko bolo ok) , doteraz si neviem vysvetlit preco nefungovala....:(
takze som zacala nadavat, samozrejme histercit ze co teraz... uz som myslela ze mame po veceri.volam zase mamine, ta ma hned ukludnila, ze mam ju prelozit do hrnca a spravit ju hore.
takze som kacku prehodila do vacsej, hlbokej teflonky a podla pokynov mojej zlatej mamicky krasne upiekla...
no a na zaver som bola hrda na seba ake skvele stehienka som upiekla, a snubenec ma az do nebies vychvalil :)
a musim podotknut, taku skvelu chrumkavu kozicku nemala ani maminina kacica :))
jedno stehienko ostalo, to som ho natrhala a zaliala tukom. to je ale dobrotka. mamina mi vravela ak kacicu dobre upeciem, tuk sa mi nepokazi.. asi som ju ozaj dobre upiekla, tuk mam uz mesiac v chladnicke aje stale dobry :))
@zareaguj


Diskusia k článku

babidka
Stava sa vselico , ale hlavne ze to dobre dopadlo .blahozelam k chutnemu a vydarenemu jedlu ! Ak to ostala kacacia mast , tak skus upiect kuracie stehna alebo kridelka s pridanim tej masti - bude to taka kuro-kacka :-)
henyinnsbruck
dakujem :) s tymi kuriatkom je to dobry napad, aj to tak urobim, lebo kacaciu masticku papam len ja - na chlebik s cibulkou.mnaam.
moj nevie co je dobre xi :))))
dakujem za tip :)
evanaaa
@henyinnsbruck , kúp si aspoň pol kg(aj menej) kuracích alebo kačacích pečienok a sprav si nátierku ( paštéčku) z nich, aj s tou masťou, povrch ňou tiež môžeš zaliať, receptov je tu dosť, ak si vyhľadáš.
hubata
Veru pravdu má @evanaaa tá kuracia pašteka s kačacou príchuťou je vynikajúca! A ešte keď si ju natrieš na chlebík a k tomu cibuľku - no pochybujem že si aj v Österreichu nepochutia !
baculata
Práve som dnes robila pasteku z kuracích pečienok, dievcatá maju uplnu pravdu s kačacou mastou je delikatna.
tetrisss
Nuz mozno,ze mas inteligentnu ruru a usudila, ze v teflonke to bude lepsie :)



 



TOPlist