Zapekané plnené šampiňóny

matus113 - fotkamatus113, 11. februára 2010
Zapekané plnené šampiňóny
Foto: matus113

Plnené prekvapenie..

3
porcie
120 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

10 ks
100 g
1 ks
1 ks
1 ks
100 g




Postup

  1. 1

    Pripravíme si 10 šampiňónov, z ktorých odrežeme nožičky a potom malou lyžičkou vydlabeme na mištičku. Keď sú hlavičky vydlabané, namočíme ich do mlieka so soľou.

  2. 2

    Nožičky a vnútro šampiňónov na jemno pokrájame. Šunku pokrájame na jemno tiež. Pokrájanú cibuľku dáme na panvicu s olejom. Keď je cibuľka osmažená do zlatista pridáme šunku a vnútra s nožičkami šampiňónov. Osolíme a okoreníme.

  3. 3

    Po približne piatich minútach smaženia pridáme črievkový syr. My sme použili Bambino. Rozpustíme a oheň vypneme. Pripravíme si zapekaciu misu, ktorú vytrieme maslom. Na ňu poukladáme klobúčiky naplnené pripravenou zmesou.

  4. 4

    Keď sú všetky klobúčiky naplnené, na každý pridáme lyžičku kyslej pochúťkovej smotany a na to pridáme ešte postrúhaný syr. Dáme piecť na 170 stupňov na 30 minút. Podávame so zeleninovým šalátom alebo zemiakmi.

Diskusia k receptu

Vymazať
martamm
Recept vyzera vyborne, urcite ho v blizkej dobe vyskusam a paci sa mi, ze splna aj podmienky delenej stravy
Vymazať
roska
Plnené šampiňóny som robila v nedeľu. Do plnky ešte pridávam červenú sladkú i štipľavú papriku. Do zapekacej misky tiež dávam predvarené kocky zemiakov a posypem na jemno posekanou údenou slaninou. Kyslú smotanu nedávam. Všetko posypem syrom.
Vymazať
bibiacik
Práve varím Zapekané plnené šampiňóny a snažím sa aby boly fantasticke...prave mi pomha dcerka krájať šampiony a ide to fakt ťažko mam čo robiť aby sa mi nerozlomily .
Vymazať
1956
Boli výborné robila som ich po prvý krát trochu som ho vylepšila a mal doma úspech. Lenn tak sa po nich zaprášilo. Šampióny som držala v dlani a vnútro šampiónov som vyberala malou kávovou lyžičkou,aby sa nepolámali.
Vymazať
inotaj
Tento recept mi hovorila švagriná v nedeľu, vraj je to skvelé. Takže najbližšie ho vyskúšam i ja, pretože všetky ingrediencie, ktoré tvoria tento recept, sú môjmu jazýčku lahodné.
Vymazať
frezia68
Veru vyskúšam aj ja,vyzerá veľmi dobre a zapečené je zdravšie,ako vyprážané,hoci tie druhé máme radšej.....:-))
Vymazať
olli
vyzera to vyborne,urcite vyskusam:)som velmi rada,ze tu nachadzam vyborne recepty
Vymazať
m0nika
Ja ich robím podobne... nenamáčam ich do mlieka, na to obvykle nie je čas :-)
Zmes na plnenie je ľahko zapamätateľná, lebo do spenenej cibuľky pridávam tvrdú salámu, mäkkú salámu, tvrdý syr a mäkký syr.
Misu nevymasťujem, nie je to potrebné.
A moji chlapi vravia, že keď ich aspoň polovicu času pečiem prikryté alobalom zostávajú hríbiky šťavnatejšie.
Vymazať
tetuska
a so zemiakovou kašou úplná bašta, ja robievam nožičky podusené na cibuľke, potom pridám vajíčka a urobím praženicu, touto plnkou plním klobúčiky a na záver posypem syrom a dám piecť...
Vymazať
concord
Dajte jej už konečne tie prstene pri varení. Dnes ich mala len jeden. asi sa lepší.
Vymazať
iivush
Ja som ich robila s velkými steakovými šampiónmy a chutili vyborne. Črievkový syr som dala s modrou plesňou a dodal tomu užasnú chuť takže odporúčam :)
Vymazať
spagetka1812
toto je super recept..ja som dala na spodok janskej misy trochu oleja, na to predvarene zemiaky, na to slaninku na platky a na to sampiony..miesto crievkoveho syra som dala jednu kocku syrokremu apetito (mala som 8 mensich sampionov a nozicky som nedavala, len vnutro sampionov) a smotanu som nedala..uplne su tie sampiony super! stavnate...
Vymazať
dagmar821957
Dnes som vyskúšala tento recept na plnené šampiňóny a musím povedať , že to bola delikatesa aj s opekanými zemiakmi. Odporúčam vyskúšať. Ďakujem za výborný recept,
Vymazať
jozka2
concord,ona nevari ona predvadza ukazku ako to robit co je super a netreba si vsimat take k........,len kritizovat ale pridaj nieco a potom kritizuj to su pravi slovaci vsetko vadi
Vymazať
jozka2
cha,cha,cha sla som sa specialne pozriet co si zaujimave okrem kritiky pridal OOOOO,ziaden recept
Vymazať
dandika1
@Matus113 dnes som robila Tvoje plnene sampiony,musim ,len pochvalit,velmi chutne a rychle ,ale aj syte jedlo a nie taske s varenymi zemiackami a mrkvovym salatom to bolo perfektne pozrela som aj dalsie Tvoje recepty ,viem si z toho vybrat, tej TVojej polovicke sa zije,ked ma taku pomoc v dome,len tak dalej a nech sa Ti dari aj v roku 2014 . STASTNY A VESELY::::::
Vymazať
marta5
Robila som ich pre vnučku,veľmi jej chutili,je to skvelý recept.Toho týždňa ich idem robiť zase,je to jej najobľúbenejšie jedlo-proste dobrotka.
Vymazať
matarka
Paraadny recept! Sunku som nemala, tak som dala schwarzwaldsku slaninu a vsetko ostatne podla receptu, akurat ze "od oka" - a urcite som ich nerobila poslednykrat, chutia vyborne!
Vymazať
katrinecka
Ja ich robím často, sú vynikajúce,ja dávam na plech na kocky zemiaky,až na to šampiňóny, inak postup taký istý




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia