Zapečený baklažán s parmezánom, mozarellou a paradajkovou omáčkou

Ján Dic
Šéfkuchár reštaurácie TOWERS v Bratislave, 26. októbra 2009
Zapečený baklažán s parmezánom, mozarellou a paradajkovou omáčkou
Foto: Pravda - Sandra Támerová
1
porcia
10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
3 ks
70 g
100 g
Paradajková omáčka:




Postup

  1. 1

    Nachystáme si všetky suroviny, aby sme mali všetko po ruke.

  2. 2

    Pripravíme si paradajkovú omáčku. Na oleji si orestujeme prelisovaný cesnak a najemnučko pokrájanú cibuľu. Pridáme drvené paradajky, okoreníme a osolíme. Nakoniec pridáme posekanú bazalku.

  3. 3

    Kolieska baklažánu opečieme nasucho na panvici alebo na grile. Mali by byť dostatočne prepečené, aby sa uzatvorili. Na záver ich osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom.

  4. 4

    Na grilované kolieska baklažánu naukladáme nakrájanú rajčinu. Každú vrstvu posypeme strúhaným parmezánom a na vrch položíme koliesko mozarelly. Zapekáme, kým sa mozarella neroztečie. Potom navrstvíme všetky tri kôpky na seba, a na záver pridáme rajčinovú omáčku. Dozdobíme bazalkou.

Diskusia k receptu

jarco
Podľa môjho skromného názoru bude baklažán pri tomto spôsobe úpravy polosurový. Ale možno sa mýlim. Uvidím, ak to majú v bežnom menu, tak tam skočím a vyskúšam umenie šéfkuchára :-)
nbert
Bude to uplne akurat, od dal tu rajcinu a mozzarelu na tu stranu co bola najprv pogrilovana. Druhu stranu dokoncil na panvici. Sympaticky recept.
danielas
to je iste dobrôtka. Uložím pre istotu,aby som rýchlo našla. Na obrázku vyzerá super.Určite to spravím
zinnajdha
tak to je niečo na moju "dzeku" ( dzeka - zemplínsky výraz pre chuť, vôľu, vkus, gusto...) !
zinnajdha
A tie kolieska by mali byť tenké.Pri zapekaní určite zmäknú, napr. aj od paradajky. Takouto prípravou dostaneme nezvykle nízkotučné baklažánové jedlo. Mám veľa receptov na prípravu baklažánu, ale všetky sú veľmi preolejované.