Tvarohový krémeš

olicka - fotkaolicka, 28. októbra 2010

od mojej svokry, priprava spolu s hotovou mnamkou trva do pol hodinky a chuti naozaj naozaj kazdemu!

30
porcií
5 minút
príprava
22 minút
na 180 °C

Suroviny

500 ml
500 g
100 ml
3 ks
8 PL
1 ks
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Tvarohovy kremes:500g tvaroh,500ml mlieko,100ml olej,3 zltky,8pl praskovy cukor,1 vanilinovy cukor,2 Zlate klasy,listkove cesto.Vsetko zmiesat.Listkove cesto rozvalkat a ulozit na plech,trosku zdvihnut okraje.Na to vyliat zmes,dat na 180 do teplovzdusnej, 18min.Vybrat,potriet snehom z bielkov+4cl prask.cukru,strcit naspat a piect este cca 4min.Cele aj s upecenim do pol hodky.Bru chut:-))

Diskusia k receptu

mamina2
to vyskusam, tvarohove zakusky lubime a tento budeme lubit asi tiez :) ukladam
mamina2
a otazka,aj to zakryjeme tym listkovym cestom,ze?? ci??
tothka
@mamina2 nie, listkove cesto ide len na dno plechu, vlastne si z neho v plechu vytvoríš takú vaničku, do ktorej potom vleješ mlieko s tvarohom a zlatými klasmi a cukrom. Môžeš pridať aj hrozienka, sú fajn. Takto to dáš piecť do rúry a keď už je to ztuhnuté, potom pridáš natúto hmotu vyšľahaný sneh s cukrom a ešte necháš trošku zapiecť.
My tento koláč voláme "uplakaný" pretože na snehu sa po odstátí vytvoria také tekuté slzičky.
tothka
@mamina 2 prepáč, zabudla som dodať, že v tom mlieku sú samozrejme aj tie 3 žltka. Dúfam že som ti trošku pomohla. Koláč je skutočne veľmi chutný a rýchlo hotový.
klaura
mám tu veľmi podobný recept "tvarohové rezy", namiesto lístkového cesta je kakaové vaľkané cesto. A ten je veľmi dobrý ... skúsim aj podľa teba ...
emica
jednoduchy zaujimavy vyskusame pisem si do kk
evanaaa
Robila som ho asi dva krát, je výborný, ale na väčší plech treba dať aj viacej toho tvarohu, alebo použiť menší plech, nieklasickú veľkosť.
anene
potrebovala som rýchly recpt ďakujem, koláč upečený, len som myslela, že lístkové cesto bude viac chrumkavené