Teľacie mäso so smotanovými zemiakmi a pestom

matus113 - fotkamatus113, 1. novembra 2010
Teľacie mäso so smotanovými zemiakmi a pestom
Foto: matus113

Pochúťka hlavne pre pánov

4
porcie
60 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Suroviny

800 g,stredne veľké
1 PL
3-4 ks,rozdrvený
  na vymastenie pekáča
1 ks
10 PL, strúhaný
 na zaliatie
50 g
600 g




Postup

  1. 1

    Mäso si nakrájame na menšie kúsky, ktoré osolíme, okoreníme a dáme na rozohriaty olej. Opekáme z oboch strán, buď viacej alebo menej.

  2. 2

    Na zálievku na zemiaky budeme potrebovať smotanu na šľahanie, 1 lyžicu polohrubej múky, rozpučený cesnak a 4 lyžice parmezánu. Všetko riadne pomiešame. Maslom si vymastíme zapekaciu misu, do ktorej dáme na plátky pokrájané zemiaky, ktoré poriadne osolíme a okoreníme. Pripravené zemiaky polejeme pripravenou zálievkou, posypeme trochou parmezánu a dáme piecť na 180 stupňov. Pečieme, kým nie sú zemiaky hotové. Na rozpálenú panvicu si dáme piniove oriešky a osmažíme ich. Dávame pozor, aby nám neprihoreli.

  3. 3

    Petržlen aj mätu si odstopkujeme a umyjeme. Do mixéru si dáme pol šálky petržlenu a 1 šálku mäty, pridáme opražené piniove oriešky, pridáme asi 6 polievkových lyžíc parmezánu a dolejeme štvrť šálkou olivového oleja. Celú zmes spolu rozmixujeme a môžeme dochuť korením alebo soľou, ktorú možno nebude ani treba, pretože parmezán je dosť slaný. Opečené mäso nakrájame na plátky. Podávame s pripravenými zemiakmi a pestom.

Diskusia k receptu

Vymazať
dorisa
Teľacie mäso je lahodka, málo ho dostať v obchodoch. Recept si uložím, pre prípad, že telacinu zoženiem, vyzerá to fantasticky.
Vymazať
jarunka
Ja robim podobne zemiacky, len ja tam pridam karamelizovanu ciblu (prostrednu vrstvu). Syr sa moze obmienat. Naposledy som ich robila s plesnivym syrom. Boli tiez velmi dobre.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia