Syrová roláda

matus113 - fotkamatus113, 26. novembra 2009
Syrová roláda
Foto: Matus113

Recept vhodný na každú párty.

45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
125 g
1 ks
3 ks
3 ks
150 g




Postup

  1. 1

    Eidam (min 45 % tukového !) dáme do mikroténového sáčku a poriadne zabalíme a sáčok uzavrieme tak, aby v ňom nebola žiadna diera. Syr dáme do vriacej vody na 15 - 20 minút.

  2. 2

    Pripravíme si polovicu obyčajného masla, pridáme jednu nakrájanú cibuľku, pridáme 3 tavené syry, pretlačíme 3 na tvrdo uvarené vajíčka, nakrájame si 10 - 15 dkg šunky - pridáme k ostatným ingredienciám, pridáme podľa chuti čili, horčicu a napr. sušenú pažítku (alebo čerstvú) alebo kápiu. Zmiešame s mixérom.

  3. 3

    Rozpustený syr položíme na alobal a rozvaľkáme ho valčekom. Pridáme naň plnku a urobíme (zabalíme) roládu. Dáme do chladničky na noc. Potom nakrájame a podávame.

Diskusia k receptu

Vymazať
ajan
Túto roládu najbližšie spravím,vyzerá lákavo a chutne.
Vymazať
boda
Ja to tiež skúsim urobiť, syr je výborný v akejkoľvek podobe.
Vymazať
misa1
ja miesto varenia syra v sacku a pracneho valkania radsej rozlozim platky syra tesne vedla seba na alobal a supnem to na chvilku do truby (asi tak na 100 stupnov) a za chvilku ten syr popusti a spoji sa. potom to prebehnem valcekom a necham vychladnut a naplnim.
Vymazať
srnkas
skuste ten syr nastruhat a potom dat do sacku ;) trva to minimum a rozvalkate to uplne na sup ;)
Vymazať
motyka
dávno som ho robila. Potom sme na neho akosi zabudli. Začiatkom júna budeme mať rodinnú akciu. Určite urobím. Po dlhšom čase to bude mňamka. Ale syr nevarím, ale nechám si ho v obchode narezať na plátky asi 2 - 2,5 mm a robím to tak, ako to píše pani misa1. Odpadá váľkanie.
Je to modernejší a ľahší postup. &&&ale asi ako kto je zvyknutý. Treba to iba raz vyskúšať.
Vymazať
kamaja
Super recept. Od novembra, kedy som ju robila na manželovu oslavu, sa u nás žiadna oslava alebo party bez nej neuskutoční. Dnes ju napr. robím svokre k zajtrajšej oslave narodenín. Ďakujem za rcp. :D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia