Plnená roláda z mletého bravčového mäsa

matus113 - fotkamatus113, 28. marca 2010
Plnená roláda z mletého bravčového mäsa
Foto: matus113

Fašírka,ale trošku na iný spôsob.

6
porcií
70 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
100 g
100 g
1 ks




Postup

  1. 1

    Mleté mäso si najskôr osolíme a okoreníme. Nepridávame vajíčko ani nič iné. Pripravíme si rozstrihnuté mikroténové vrecko, ktoré potrieme olejom, aby sa nám mäso nelepilo. Mleté mäso rozložíme po celej ploche.

  2. 2

    Naň ukladáme šunku a syr. Potom pomocou mikroténového vrecka zvinieme z mäsa roládu, ktorú prenesieme do zapekacej misy. Podlejeme vodou a dáme piecť do rúry na 180 stupňov na 10 minút.

  3. 3

    Po 10 minútach roládu vyberieme a celú ju potrieme kyslou smotanou a dáme ju naspäť do trúby. Môžeme podávať ako teplé jedlo so zemiakmi, alebo na studeno s chlebom.

Diskusia k receptu

Vymazať
bojar
skúsim, a ko variantu to robím tak, že miesto syra a šunky zarolujem domácu klobásku
Vymazať
2angel1
dobry napad takto som to este neskusala, este k tomu urobim rascovu polievku a pokusny den novych jedal mam hotovy :)
Vymazať
hanyzhanus
Zaujímavý postup z pohľadu pečenia na vode bez pridavania oleja, ešte som týmto spôsobom roládu nepiekla...ďakujem za nápad...
Vymazať
jerica
Ako sa dá pekne spraviť mleté , poznám len fašírkovú prípravu , tvoj recept určite spravím páči sa mi že tam nejde vajíčko , tak ako spomínaš príloha môže byť rôzna ja ako prílohu dám moravskú kapustu a zemiačky.
Vymazať
mataliptak
toto je vynikajúce masko ja to robím tiež ale do toho maska dám asi 2 dcl mlieko na 1kg mletého masa a tak to nechám postáť a predtým ako nato poukladám šunku tak masko natriem horčicou , vynikajúce aj na studeno :-)
Vymazať
narciska
ja to robievam, z mletého kupovaného mäsa a ked si kúpim 1 kg mletého mäsa tak urobím 2 rolády.
Vymazať
modrykamen
Trošku cesnaku a rasce by sa tam hodilo. Klobásové mäso plniť klobásou? Naozaj stačí podliať troškou vody, bravčové si pustí masť.
Vymazať
danulatenko
Roladu robievam pravidelne a so zemiakovym pyre ju zboznujeme... do ml.masa pridavam 1,5 dl mlieka, a necham 12 hodin odstat v chlade.... masko je potom jemne, dobre sa rozotiera a po upeceni je stavnate...
Vymazať
rea1
ja ako prvu vrstvu plnky zvyknem davat omeletu. narobim si tenke omeletky (vzdy iba jedno rozslahane vajicko rozlejem po celej panvici) a tie potom polozim na masko (ci uz mlete alebo nemlete) ako prve. a na to ostatne plnky. ci uz sunku, syr, spenat alebo cokolvek. to vajicko robi peknu zltu vrstvu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia