Londýnske rezy

Mária Poláková
cukrárka hotela Kormorán v Čilistove, 13. decembra 2009
Londýnske rezy
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
20 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
450 g
7 ks
150 g
300 g
1 balíček
Plnka:
370 g
370 g
7 ks
300 g




Postup

  1. 1

    Do veľkej misy vysypeme múku, margarín, cukor, kypriaci prášok, a 7 žĺtkov. Vypracujeme hladké cesto. Na pomúčenej doske si cesto vytvarujeme do valca. Následne ho vyvaľkáme na požadovanú veľkosť. Pomocou valčeka cesto prenesieme na plech. Nadbytočné okraje odrežeme.

  2. 2

    Dáme piecť pri teplote 180 stupňov Celzia na len 10-15 minút – cesto má byť totiž upečené len s polovice. Potom cesto vyberieme a na povrch rovnomerne rozotrieme marmeládu.

  3. 3

    Z bielkov si vyšľaháme sneh. Pridáme polovicu cukru a vyšľaháme. Po chvíli prisypeme aj zvyšný cukor. Nakoniec prisypeme mleté vlašské orechy a všetko spolu jemne premiešame.

  4. 4

    Orechovú zmes vylejeme na plech a dlhým nožom uhladíme. Koláč dáme piecť na ďalších 15 minút, kým nebude povrch koláča ružový.

Diskusia k receptu

brituska
Sú velmi chutné,už som ich piekla,lepšie su na druhy den.
anina43
koláč pekávam deťom na dovolenku, je výborný a trvanlivý, práve som uvažovala či ho nemám upiecť naVianoce, ja mam rcp z menej vajec na menši plech
kata50
Koláč som upiekla, no po upečení a nakrájaní sa mi nejako rozpadával. Bol naozaj veľmi krehký. Množstvo žĺtkov a tuku na 450 g múky sa mi nezdá....? Alebo? Neviem kde som urobila chybu. Skúsim iný rcp.
3sandra3
práve som išla písať, že fajn rezy, ale skočil mi do očí koment kata50, tak teraz neviem, lebo som mala v úmysle ich upiecť
jarunka
Uz som ich upiekla, ale nie podla tohoto rec. Su velmi dobre.
rea1
tento kolac je jednou zo "specialit" mojej mamy, robi ho uz desatrocia. je skutocne vynikajuci, len u nas sa da na cesto dzem, samozrejme, potom obycajna, klasicka orechova plnka a na vrch iba sladky bielkovy sneh. ale aj tak ten kolac stoji za hriech. naposledy ho mama robila predvcerom.
marikafil
Ja mám podobný recept, pečiem ho naraz - je problém na surové cesto natrieť džem, občas som zvolávala na pomoc všetkých svätých - ale dá sa to zvládnuť. Do bielkovej peny potom dávam okrem orechov aj strúhanú čokoládu. A v čase, keď boli vlašské orechy "úzky profil", skúsila som ich nahradiť lieskovcami - a pri nich sme už aj zostali. Je to vynikajúci koláčik.
bobina
Piekla som ich niekolko krat su velmi dobre.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia