Gnocchi aromatice

Vincenzo Miele
Šéfkuchár reštaurácie Pizzeria Rotunda v Bratislave, 4. mája 2010
Gnocchi aromatice
Foto: Varecha.sk - Sandra Támerová
4
porcie

Suroviny

500 g
2 ks
2 ks
2 dl
50 g




Postup

  1. 1

    Gnocchi dáme variť do osolenej vody. Cibuľu si nakrájame na jemné pásiky. Paradajku nakrájame na mesiačiky. Cesnak nasekáme na malé kúsky.

  2. 2

    Na rozohriatom oleji najprv opražíme cesnak. Pridáme nakrájanú cibuľu s paradajkami a orestujeme. Osolíme, a okoreníme. Pridáme uvarené gnochi, a zalejeme kuracím vývarom. Všetko spolu chvíľu povaríme.

  3. 3

    Nakoniec pridáme čerstvé lístky bazalky a nasekanú petržlenovú vňať. Servírujeme ozdobené bazalkou , posypané parmezánom a petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu

honestka
presne tak, jednoduchost a hlavne tie paradajky dozrete u talianov na slnku, nie v chladiacej miestnosti a v tom je cely ten trik.
Dobre jedlo!
ajrin
Nebiju sa tam ta bazalka z petrzlenom?Ja si myslim-bud jedno alebo druhe.
klekipetra
Nechcem rýpať, ale
- súhlasím s ajrin
- také množstvo pre 4 osoby, to je predjedlo?
- obrázok: poloprázdny tanier a prečo sa to má servírovať na hlbokon tanieri?
rejzorblejd
To nie je ani predjedlo, ale skor pokus o urazku. Ak by mi takuto porciu doniesli niekde v restauracii, tak by niekto poletel cez zavrete dvere.

Nepoviem, keby to bolo jedlo typu "raw food", kde je zachovany uplny podiel vitaminov a enzymov. Ale nie tepelne zniceny balast, pre ktory je potrebne vynalozit viac energie pre stravenie, ako je uzitok. Faktom totiz je, ze nie je dolezite napraskat brucho do plna mrtvym balastom, ale jest vysoko uzitkove jedlo a vtedy stacia male davky.

Este pretecie vela vody, kym ludstvo konecne zisti, ako sa nechava po starocia tahat za nos potravinarskou mafiou v navaznosti na farmaceuticku. To co je zdraviu skodlive a nevhodne, je v dnesnej idiotskej dobe ludom vykladane ako zdrave a racionalne.

Kludne sa da parafrazovat Orwell: Vojna je mier, sloboda je otroctvo, nevedomosť je sila.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia