• Stratené kura - zvlášť pečená plnka (fotorecept)

    Stratené kura - zvlášť pečená plnka (fotorecept)

    Túto plnku som podávala ku grilovanému kuraťu. Deťom sa rátali tieto malé slané koláčiky - ako ich nazvali.

  • Slané tyčinky (fotorecept)

    Slané tyčinky (fotorecept)

    Ospravedlňujem sa, no z upečených tyčiniek obrázok nemám. Tyčinky som robila, keď boli u nás všetky vnúčatá na návšteve. Než som sa spamätala, už nebolo čo fotiť.

  • Oškvarkovo-orechové pagáče (fotorecept)

    Oškvarkovo-orechové pagáče (fotorecept)

    Robila som si poriadok v mojich receptoch. Tieto pagáče som robila ešte v minulom roku.

  • Citrónové venčeky

    Citrónové venčeky

    Tieto venčeky to bola u mňa láska na prvý pohľad, hneď ako som ich zbadala na stránke Marthy Stewart. Najskôr ma zaujali svojim vzhľadom - uznajte, že sú jednoducho nádherné....

  • Orechovo-čokoládové tortičky bez múky

    Orechovo-čokoládové tortičky bez múky

    Posledných pár rokov sa snažím k sviatkom pripraviť vždy aj aspoň o kúsok zdravšie maškrty - tieto sú bez múky a pridaného cukru, s kyselkavou džemovou náplňou, ktorá pekne hrá s orechovým cestom a čokoládovou polevou.

  • Salát s vejci a sýrem

    Salát s vejci a sýrem

    Šunku, okurky, hermelín, natvrdo uvařená vejce nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli, papriku a mrkev nakrájíme nadrobno. Vše smícháme.

  • Oškvarkové pagáče

    Oškvarkové pagáče

    Postup som nefotila, mám obrázky len z hotových pagáčov.

  • Plnený točený medovník

    Plnený točený medovník

    Toto je u nás TOP medzi medovými koláčikmi - klasické medovníčky už roky nerobím, tento závin vydrží celé sviatky a v mrazničke v pohode aj do Veľkej noci a po rozmrazení je ako čerstvý.

  • Red Velvet crinkles

    Red Velvet crinkles

    Aj ja som v minulosti prepadla čaru týchto malých, milých, pôvodom filipínskych koláčikov....

  • Makové a orechové kysnuté koláčiky (fotorecept)

    Makové a orechové kysnuté koláčiky (fotorecept)

    Vyskúšala som ďalší výborný recept. Ukladám si ho medzi moje recepty a chcem sa oň s Vami podeliť.

  • Vaječný likér bez alkoholu (videorecept)

    Vaječný likér bez alkoholu (videorecept)

    Vaječný likér, ktorý môžu piť aj deti a šoféri. Nie je v ňom žiadny alkohol, ale na chuti mu to nič neuberá....

  • Krehké slané trvanlivé pečivo (fotorecept)

    Krehké slané trvanlivé pečivo (fotorecept)

    Rýchle a jednoduché pečivko, ktoré čím dlhšie stojí, tým je lepšie a chutnejšie :-) Je vhodné na sviatky, oslavy alebo len tak na doma k telke :-)

  • Makové kolieska s jahodovo-ríbezľovým džemom

    Makové kolieska s jahodovo-ríbezľovým džemom

    Tieto makové kolieska chutia úplne inak ako klasicke linecké, očaríte ich chuťou každú návštevu.

  • Perkelt z baraniny alebo jahňaťa

    Perkelt z baraniny alebo jahňaťa

    Z webu. Jednoduchšie to už nešlo, ale toto je presne ten typ jedál, ktoré zbožňujem...

  • Veľkonočná spišská švencelina

    Veľkonočná spišská švencelina

    Je to pochutina z jedál, ktoré sa svätia na Veľkú noc v košíkoch pred kostolom: šunka, domáca klobása, vajíčka a pridáva sa chren a kyslé mlieko. Je to špecifické jedlo a má na Spiši svoju...

  • Levanduľová tvarohová torta
  • Zemiakový šalát - recept pre začiatočníkov

    Zemiakový šalát - recept pre začiatočníkov

    Zemiakový šalát patrí už tradične k sviatkom a aby nebol následne dôvodom problémov s trávením, po rôznych pokusoch so zámenou s jogurtom, smotanami atď. , ktoré moji stravníci neprijali, vyriešila som to takto. Šalát...

  • Biele likérové špice (fotorecept)

    Biele likérové špice (fotorecept)

    Cesto na kolieska pod špice: Všetky suroviny spolu zmiesime, rozvaľkáme na hrúbku 4 mm a vykrajujeme kolieska. Pečieme v rúre vyhriatej na 200 °C.

  • Linecké tortičky

    Linecké tortičky

    Cesto: Všetky suroviny spolu zmiesime. Cesto rozvaľkáme na hrúbku 3 mm a vykrajujeme kolieska. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 °C dozlatista.

  • Gaštanové gule „Gýmeš“

    Gaštanové gule „Gýmeš“

    Penový korpus: Suroviny šľaháme nad parou do zhustnutia, kým sa cukor rozpustí. Po 20 minútach zložíme z pary a šľaháme ešte 10 minút ručným mixérom. Hmotu striekame cukrárskym vreckom na papier na pečenie do tvaru koliesok...

Inšpirácie z nových receptov
TOPlist