Baranie alebo jahňacie hrče

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 4. septembra 2019     Dĺžka videa: 7 minút 9 sekúnd.

Foto a video: TV Varecha

Nekrúťte nosom nad baraním a jahňacím mäsom. Patrí medzi najzdravšie.

TV Varecha pripravila nový videoformát Slovenské dobroty, zameraný na prezentáciu špecialít našej kuchyne.

Slovenská kuchyňa je historicky známa aj baraním a jahňacím mäsom. Jahňacina je výborným zdrojom vitamínov B, ako napr. B12 či B1. Navyše, jahňacie mäso pôsobí aj ako zdroj ľahko vstrebateľného železa. Pediatri ho dokonca odporúčajú podávať deťom medzi prvými mäsami, ktoré začnú jesť. Práve preto sme mu udelili prvé miesto v našom novom seriáli.

Vyskúšajte s TV Varecha jednoduchý recept - baranie alebo jahňacie hrče. Určite neoľutujete, chutí výborne. Dobrú chuť.




Diskusia k videoreceptu

Komentáre k receptu
Vymazať
Zrejme vynikajúce jedlo ,lenže ja ako normálny občan tejto krajiny mám problém k jahňacine či baranine sa dostať pretože bežne ju v obchode nekúpite, to je jedna poznámka. Druhá je o tom , že ak sa aj niekde náhodou tento druh mäsa niekde objaví je tak drahhé ,že našinca rýchlo prejde chuť od toho aby si ho kúpil. Nie je to teda o tom že by sme my Slováci ,aspoň väčšina, ohŕňali nos nad touto potravinou. Keď bude toto mäso prístupné a to nielen aby sme ho mali kde kúpiť ale aj za rozumnú cenu buďte si istí že si ho s chuťou dáme.
Dovetok: Beriem ako urážku konštatovanie na začiatku tohoto receptu „ Nekrúťte nosom nad baraním a jahňacím mäsom. Patrí medzi najzdravšie.“,nie je to pravda.
Vymazať
@boxik (4.9.2019 16:20)

Ano,mas pravdu,ze baranina je draha a malo dostupna......
Ja mam to stastie,ze chalani zo salasa odkial kupujem mliecne vyrobky varievaju obcas tieto hrce a tusim ze aj daky miestny sampionat v ich vareni si organizuju......sem-tam ponuknu za misku,parada je to z takeho zadymeneho kotlika veru.....pre mna asi naj jedlo z baraniny(a to som veeelky fanusik gulasov a perkeltov).......sam som to este neskusal spravit,lebo tie moje tri macky(mangelka a dve dcery) samozrejme nad baraninou ohrnaju nosom :-(.pekny zvysok dna vsetkym :-) .p.s: ten salas je medzi BB a BR,v podstate uz v Nizskych Tatrach
Vymazať
@leaela (4.9.2019 17:32)
Tak to Ti závidím, ja mám s tým taku skúsenosť že som bol raz pozvaný na opekačku kde sa pieklo jahňa, no prišiel som neskôr a už to bolo aj vyvchladnute, tak som kúsok ochutnal a nechutilo mi, radšej som si opiekol spekacku... ale tých blízkych salasnikov ti závidím tiež :-)
1x leaela
Vymazať
@kimlo (4.9.2019 18:27)

Akurat dnes mi volal chalanisko,ze ci chcem septembrovu bryndzu,ze podla neho je lepsia ako majova,lebo uz je plna tuku,ovce priberaju na zimu:-)....
Okolo takej bryndze,to ti je cela veda...:-)
Ale ak budes mat cestu na stredne Slovensko do okolia BB,hod to par dni dopredu sem na displej,redakcia ma nase maily,hadam nas skontaktuju:-),spravim ti tu po okoli exkurziu :-)
Vymazať
@kimlo (4.9.2019 18:27)

Jasne,ze aj daco nabalim;-)
Len tak zo srandy:stiepkovali sme drevo(zivim sa drevom) cca 15km od toho salasa smerom na BB,niekde na SL.Lupcou to bolo......
Niekto z nasich chalanov tak dal fotopascu.....
Za 9 dni 7 medvedov.....:-))) (dalo sa to pekne rozoznat,jeden sedivy,jeden rysavy,dokonca mama 2 dvoma malymi tam nakukla....) :-)
Vymazať
@boxik (4.9.2019 16:20) Zaujimalo by ma na zaklade coho usudzujes, ze tvrdenie o tom, ze baranina a jahnacina patria medzi najzdravie sa nezaklada na pravde. Vdaka za odpoved.
Vymazať
Vážená redakcia mám k Vám prosbu, bude k tomuto receptu aj postup prípravy , alebo len názov. Chcem si ho vytlačiť no nemôžem, alebo si mam napísať sam podľa videa. Ďakujem za skorú odpoveď.
1x haji
Vymazať
@kvakac (5.9.2019 09:05)
Podpořím tvoji prosbu, přestože se k video receptům nevyjadřuji. Základ - postup, by měl mít písemnou formu, jak se ukazuje. Záleží na prioritách @redakcia. Držím pěsti, milý @kvakac .
Vymazať
@boxik (4.9.2019 18:10)
Také video nevytiskneš a nevytiskneš. Ani s 3D tiskárnou si neškrtneš.