Vývar zeleninový

Vývar zeleninový ako ingrediencia v receptoch:

  • Recept bez obrázku

    Pikantná zeleninová polievka

    Maslo alebo rastlinný tuk zohrejeme v hrnci, pridáme na tenké pásiky pokrájanú zelenú cibuľku a opražíme ju do sklovita. Vložíme očistené a na pásiky pokrájané papriky, nadrobno posekanú zelerovú vňať a všetko spolu podusíme. Primiešame rajčiakový pretlak...

  • Recept bez obrázku

    Rukolová polievka

    Zemiaky dáme variť do zeleninového vývaru, uvarené ich scedíme, ale vývar si ešte odložíme. Zemiaky potom roztlačíme alebo rozmixujeme na hladkú kašu.

  • Recept bez obrázku

    Rybacia polievka s cuketou

    Filé mierne osolíme, necháme ho odmraziť a trochu odstáť. Ošúpanú cibuľu nakrájame nadrobno a v hrnci speníme na rozohriatom oleji. Pridáme na plátky pokrájaný cesnak a nadrobno pokrájanú papriku. Ošúpané paradajky nakrájame na menšie kocky...

  • Recept bez obrázku

    Dusená šošovica s ryžou

    Vopred prepláchnutú šošovicu uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Ryžu premyjeme, zalejeme zeleninovým vývarom a uvaríme pod pokrievkou. Na kúsky nakrájanú mrkvu urestujeme so stonkovým zelerom v panvici na rozpustenom masle.

  • Recept bez obrázku

    Farfalle s lososovou omáčkou

    Cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Pór očistíme, umyjeme a nakrájame na kolieska. Potom ho asi 2 – 3 minúty podusíme vo vriacej osolenej vode. Lososa očistíme, osušíme utierkou a nakrájame na kocky.

  • Recept bez obrázku

    Zeleninové morčacie prsia so zeleninou

    Osušené morčacie prsia osolíme bylinkovou soľou. V miske zmiešame cesnakový olej s palmovým olejom, so sušeným cesnakom, sušeným tymianom a mäso na povrchu potrieme marinádou.

  • Recept bez obrázku

    Kuracie prsia s brokolicou

    Kuracie prsia pokrájame na plátky, potrieme citrónovou šťavou, posolíme, okoreníme, potom pokrájame na menšie kúsky a necháme 30 – 60 minút odležať v chlade. Na horúcom oleji prudko opečieme mäso zo všetkých strán dozlatista...

  • Recept bez obrázku

    Špagety so zelenou špargľou a žeruchou

    Špargľu umyjeme, spodnú tretinu olúpeme a stonky nakrájame na 4 cm kusy. Šalotku najemno nasekáme. Do varu privedieme dostatočné množstvo vody, osolíme ju a špagety v nej uvaríme.

  • Recept bez obrázku

    Rúrky v cibuľovej omáčke

    Cestoviny uvaríme v slanej vode. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké prúžky. Šalviu umyjeme, osušíme a nakrájame nadrobno.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist