údenej slaniny

Recepty, kde je údenej slaniny

prazdny

Nadstavený tekvicový prívarok

Bezmäsité jedlá

Zo samotnej tekvice je prívarok nevýraznej chute, tak sme si ho vylepšili. Takto upravený je...

prazdny

Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík

Cestoviny

Variantov prípravy jadrovníkov, alias „srdiečok“ čerstvých veľkoplodých paprík je naozaj mnoho. Ja ich úspešne používam aj vo svojej kuchyni už vyše polstoročia a vždy ma ešte napadne nová možnosť....

prazdny

Obyčajná vyprážaná bravčová kožka

Bravčové mäso

Ahojte. Dnes ma asi kopla nejaká literárna múza, alebo čo. Nedá mi Vám ponúknuť niečo netradičné pod...

prazdny

Pivná fazuľovica s Cheddarom

Polievky

Dokonalá harmónia troch chutí - jemného podtónu piva, Cheddaru a tymiánu musí nadchnúť každého, kto...

prazdny

Zapekané tvarohové fliačky

Cestoviny

Kto má rád tvaroh s cestovinami, ten si príde na svoje, spravila som čerstvé domáce...

prazdny

Šutelica na červenô

Bezmäsité jedlá

Tieto zásnuby dvoch základných surovín pozná isto veľa Slovákov pri varení, ale ja to robím červenom...

prazdny

Bryndzová polievka

Bezmäsité jedlá

Tento recept robievame v rodine tri generácie. Rozhodol som sa oň podeliť pokiaľ nám Únia nezakáže...

prazdny

Kyslá šošovicová omáčka s údenou klobásou

Večera

Dnes bola na programe stará osvedčená klasika.

prazdny

Gazdovské francuzáky

Hlavné jedlá

Každý má svoj osvedčený recept na tento druh zemiakov, aj ja som už skúšala viac druhov,...

prazdny

Fazuľová polievka spod Šibenej hory

Polievky

Určite aj Vám, napriek rôčkom tlačiacim k zemi i Zemi, ostala navždy v duši vôňa...

prazdny

Kurča v alobale

Kuracie mäso

Kurča umyjeme a rozdelíme na porcie, ktoré osolíme a okoreníme

prazdny

Kotlík z Provence - Daube méridionale

Hovädzie mäso

Je to provensálska krajová špecialita. Zmes hovädzieho mäsa, červeného vína a byliniek. Papká sa...