šťava citrónová

šťava citrónová ako ingrediencia v receptoch:

  • Farebný šalát so sardinkami (videorecept)

    Farebný šalát so sardinkami (videorecept)

    Šalát so sardinkami, avokádom, cherry paradajkami, rukolou a reďkovkami vás prekvapí zmesou zaujímavých a perfektných chutí.

  • Orientální ryba (fotorecept)

    Orientální ryba (fotorecept)

    Já opravdu nevím, proč se to jmenuje Orientální ryba. Recept je z Židovské kuchařky, kterou jsem dostal na setkání dědků kuchařů. Společně jsme zavzpomínali na staré vaření a shodli jsme se, že po novu...

  • Stredomorské plnené baby kuriatko

    Stredomorské plnené baby kuriatko

    Pečené plnené kurča je stará ale dobrá klasika. Ja osobne ho mám veľmi rada - plnku mám dokonca radšej ako mäso. Tentoraz som zvolila na prípravu baby kuriatko, ktoré má lahodnejšiu chuť mäska. Dnes som...

  • Rebarborovo-jahodový koláč (fotorecept)

    Rebarborovo-jahodový koláč (fotorecept)

    Milujem rebarboru v kombinácii s jahodami, minulý rok sa mi podarilo navariť z tejto kombinácie skvelý lekvár. A tentokrát sa s vami rada podelím o recept na chutný koláčik. Ak vymyslíte, čím nahradiť cukor zaradím...

  • Karfiolový paprikáš s vajcovými nokerlami (fotorecept)

    Karfiolový paprikáš s vajcovými nokerlami (fotorecept)

    Veľmi chutné jedlo z karfiolu. Prílohou sú nokerle s vajcom.

  • Jahodovo-malinové košíčky so snehovou čiapočkou

    Jahodovo-malinové košíčky so snehovou čiapočkou

    Tento recept bol taký z núdze - bola som sama doma a mala som obrovskú chuť na niečo sladké. Nechcela som veľký dezert, iba niečo dobré pod jeden zub. A keďže ja osobne dávam prednosť ovocným...

  • Citrónovo-šafranové pečené krídelká

    Citrónovo-šafranové pečené krídelká

    Kuracie krídelká mám odjakživa najradšej zo všetkých časti kurčaťa - čím to je, to neviem. Kedysi sme robievali najmä vyprážané, ktoré sú super, ale s odstupom času dávame prednosť pečeným - a toto je najnovší...

  • Hovädzia roštenka „surf and turf“ s batatovými hranolčekmi

    Hovädzia roštenka „surf and turf“ s batatovými hranolčekmi

    Steaková latina sa začína už pri výbere plemena, veď každý „rodokmeň rezňa" má svoje osobitosti. Zvieratá majú iný genóm, inak ich kŕmia a ošetrujú. Preto aj inak chutí talianske piemontese, americký black angus, španielsky txogitxu, austrálske wagyu...

  • Matcha roláda s citrónovým krémom

    Matcha roláda s citrónovým krémom

    Ako každý víkend aj dnes som sa snažila vymyslieť a pripraviť niečo sladké. V chladničke som mala tvaroh a mascarpone, tak som si nakoniec vyskladala tento recept - inšpiráciu na korpus som niekde videla, ale...

  • Sendvič s grilovaným marinovaným tofu

    Sendvič s grilovaným marinovaným tofu

    Kapustu nakrájame na tenké pásiky, mrkvu nastrúhame pomocou škrabky. K zelenine pridáme tahini, med, soľ, korenie a sezam. Všetko dôkladne premiešame.

  • Krémové risotto s medvedím cesnakom

    Krémové risotto s medvedím cesnakom

    Klasické rizoto mám rada, ale krémové talianske risotto milujem - u mňa to bola láska na prvé ochutnanie. Ktorákoľvek verzia, ktorú som robila bola úžasná - jednoducho tej lahodnej krémovej chuti neviem odolať.

  • Francúzsky pomarančový koláčik

    Francúzsky pomarančový koláčik

    Dnes bolo poriadne upršané počasie a jediná aktivita, ktorú som bola ochotná spraviť bolo upiecť tento ľahký koláč. Je šťavnatý, a ak máte chuť môžete si k nemu pridať šľahačku, šľahačku s mascarpone alebo len...

  • Ihnačák varí Paella Valenciana - národné jedlo Španielska (videorecept)

    Ihnačák varí Paella Valenciana - národné jedlo Španielska (videorecept)

    Ryža sa v Španielsku začala pestovať v 10. storočí, najmä vo Valencii. Španieli si rýchlo zvykli na jedlo, do ktorého vždy primiešali ryžu – základ paelly. Historici dodnes paellu nazývajú jedlom, ktoré symbolizuje...

  • Orechovo-maková bábovka bez múky (fotorecept)

    Orechovo-maková bábovka bez múky (fotorecept)

    Tak kto si dá orechovo-makovú bábovku bez múky?

  • Šalát so špargľou a s jahodami
  • Kysnutý makový koláč - chryzantéma

    Kysnutý makový koláč - chryzantéma

    Koláč z rýchleho kysnutého cesta, s ktorým sa pracuje hneď. O čo viac času ušetríme na príprave cesta, o to viac sa môžeme pohrať so vzhľadom koláča.

  • Mrkvová polievka s Harissa pastou a údeným tofu

    Mrkvová polievka s Harissa pastou a údeným tofu

    Najskôr si pripravíme Harissa pastu. Kapie upečieme v rúre pri teplote 180 stupňov, kým nezmäknú. Zbavíme ich šupiek a dužinu dáme do mixéra. Pridáme čerstvé nakrájané chilli papričky, cesnak, celé čierne korenie, ...

  • Citrónové kocky

    Citrónové kocky

    Cesto: Bielky a kryštálový cukor vyšľaháme dotuha, pridáme postupne žĺtky, polohrubú múku a prášok do pečiva. Takto pripravíme dve cestá, ktoré upečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie – každé zvlášť. Rúru vyhrejeme na 180...

  • Bezlepková torta s ružami a pistáciami

    Bezlepková torta s ružami a pistáciami

    Kolega mi dal výzvu - upiecť niečo bezlepkové, ale s korpusom. Tak som hľadala a našla recept na tento koláč, ktorý naozaj prekvapil. Piškóta je nadýchaná, nie je suchá a chuť ruže je príjemne...

  • Jemný tvarohový koláčik (fotorecept)

    Jemný tvarohový koláčik (fotorecept)

    Jednoduchý a rýchly krémový tvarohový koláčik na každú príležitosť :-) Inšpiráciu som mala z internetu. Odporúčam, je fantastický!!!



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist