Olej olivový

Olej olivový ako ingrediencia v receptoch:

  • Šalát s grilovaným hermelínom

    Šalát s grilovaným hermelínom

    Rozžeravená pahreba a dráždivá vôňa mäsa sprevádza človeka, odkedy vykresal iskru a napichol na ražeň prvý úlovok. Dnes je grilovanie obľúbený spôsob trávenia voľného času...

  • Grilované kúsky tuniaka flambované koňakom a pivom

    Grilované kúsky tuniaka flambované koňakom a pivom

    Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom. Pivo je totiž pre kuchárov skvelý doplnok, pretože prispieva k rozdrobeniu tukových tkanív a pridáva rybiemu mäsu lahodnejšiu chuť...

  • Zapečené špagety cacciatore

    Zapečené špagety cacciatore

    Špagety uvaríme al dente. Na rozpálenej panvici orestujeme na oleji cibuľu, cesnak a pancettu. Keď máme tieto suroviny do zlatista orestované, pridáme šampiňóny a krátko povaríme. Potom pridáme čierne olivy a olúpané paradajky vo vlastnej...

  • Recept bez obrázku

    Zelené rezance s hubami a šošovicou

    Preosiatu múku, vajcia, čerstvý alebo rozmrazený špenát, soľ, olej a oregano vymiesime rukami. Podľa potreby primiesime trochu múky. Cesto zabalíme do mikroténovej fólie a hodinu necháme odležať. Huby aj šošovicu namočíme na...

  • Recept bez obrázku

    Špagety so zemiakmi

    2/3 píniových orieškov nasucho opražíme. Lístky bazalky rozmixujeme s cesnakom, citrónom a rozdrobenými syrmi. Do zmesi vmiešame olej. Zemiaky olúpeme, nakrájame na osminky a varíme v osolenej vode 20 minút. Fazuľky rozpolíme a varíme v...

  • Recept bez obrázku

    Skvelé tortellini

    Z múky, 2 vajec, soli, 3 PL oleja a 6 PL vlažnej vody vypracujeme cesto. Zabalíme ho do fólie a v chladničke necháme hodinu odpočívať. Špenát očistíme, umyjeme, krátko povaríme, scedíme a...

  • Recept bez obrázku

    Špenátové cestoviny s kuracím mäsom

    Cestoviny uvaríme domäkka v mierne osolenej vode, scedíme, pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do misy. Kuracie prsia umyjeme, pokrájame na malé kúsky a spolu s cibuľkou pokrájanou nadrobno zľahka urestujeme na panvici bez pridania tuku.

  • Zeleninové fussili

    Zeleninové fussili

    Nakrájame mrkvu a cuketu na tenké rezance a spolu s cherry paradajkami, cibuľou, cesnakom a fazuľkovými strukmi krátko orestujeme na masle.

  • Mäsové guľky s tagliatelle a paradajkovou omáčkou

    Mäsové guľky s tagliatelle a paradajkovou omáčkou

    Bravčovú panenku opracujeme a nakrájame na malé kúsky. Zomelieme na hrubšom nástavci spolu s cibuľou, varenými zemiakmi. Dochutíme čerstvou bazalkou, čili, soľou a zmesou farebného korenia.

  • Recept bez obrázku

    Zapekané cestoviny s fazuľkou

    Cestoviny uvaríme domäkka v mierne osolenej vode, scedíme a vložíme do pekáča. Na drobné kocky pokrájanú cibuľku spolu s fazuľkou zľahka urestujeme na malom množstve olivového oleja.

  • Recept bez obrázku

    Plnené conchiglioni s tekvicou

    Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Po scedení ich pokvapkáme olejom a odložíme na teplé miesto. Očistenú a pokrájanú cibuľu urestujeme na oleji spolu s nadrobno pokrájanými kúskami kuracích pŕs. Posolíme, okoreníme, ochutíme grilovacím korením, ...

  • Recept bez obrázku

    Mušle s paprikovou omáčkou

    Cestoviny uvaríme podľa návodu. Papriky nakrájame na kocky. Rajčiny s nálevom, červenú papriku, 1/2 nasekaného strúčika cesnaku a cukor dusíme 10 minút. Osolíme a okoreníme.

  • Recept bez obrázku

    Špagetové hniezda

    Z paprík odrežeme zelený vršok, vyberieme z nich zrniečka, umyjeme, poukladáme na pekáč vymastený olivovým olejom a domäkka ich upečieme v rúre vyhriatej na 200 °C.

  • Recept bez obrázku

    Rúrky v cibuľovej omáčke

    Cestoviny uvaríme v slanej vode. Cibuľu očistíme a nakrájame na tenké prúžky. Šalviu umyjeme, osušíme a nakrájame nadrobno.

  • Recept bez obrázku

    Tortellini s omáčkou z modrého syra a orechmi

    Cestoviny uvaríme podľa návodu.

  • Kuracie gnocchi

    Kuracie gnocchi

    Kuracie prsia nakrájame na rezance. Na panvici rozohrejeme olej a orestujeme do zlatista kuracie mäso. Pridáme píniové oriešky a pripravené bazalkové pesto.

  • Recept bez obrázku

    Špagety s omáčkou zo šampiňónov

    Špagety uvaríme v mierne osolenej vode a scedíme ich. Na malom množstve olivového oleja krátko orestujeme nadrobno pokrájanú cibuľku spolu s očistenými, na plátky pokrájanými šampiňónmi.

  • Čierne špagety s plodmi mora
  • Grilovaný syr s cherry paradajkami a cesnakovou bagetou

    Grilovaný syr s cherry paradajkami a cesnakovou bagetou

    Varí: Vojtech Artz šéfkuchár spoločnosti Metro

  • Zubáč na smotanových zemiakoch s pestom

    Zubáč na smotanových zemiakoch s pestom

    Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist