Korenie štyroch farieb

Korenie štyroch farieb ako ingrediencia v receptoch:

  • Recept bez obrázku

    Nakladaný syr

    mnamka na akukolvek prilezitost ;-) najlepsi je hermelin, ale hodi sa aj tofu, eidam, feta a uplne najlepsie je vsetko naraz

  • Gnocchi al Gorgonzola

    Gnocchi al Gorgonzola

    Nečakajte odo mňa, že budem ručne šúľať zemiakové cesto :-) Toto je pohodlný návod na rýchlu večeru pripravenú s pomocou polotovaru - stíha sa to do 20 minút. Napriek tomu sa výsledok vyrovná špecialite podávanej v talianskej...

  • Šalát z polníčka s bazalkovými zemiakmi, cesnakovým aioli a kozím syrom

    Šalát z polníčka s bazalkovými zemiakmi, cesnakovým aioli a kozím syrom

    Taká rýchlovka, ktorú som vymyslel dnes na večeru z toho, čo dom dal. Stopercentne originálny recept zrodený z momentálnej inšpirácie :-)

  • Veľkonočná pita à la kopanice (fotorecept)

    Veľkonočná pita à la kopanice (fotorecept)

    Skúsil som vymyslieť kratší názov, lebo tento "pita chleby plnené duseným jahňacím mäsom s grilovanou zeleninou, hrozienkovým kuskusom a cícerom" bol príliš dlhý :-) A prečo kopanice? Robil som to na chalupe, pozri fotku nižšie.

  • Jahňacina v rímskom hrnci

    Jahňacina v rímskom hrnci

    Jednoduché a dobré. Chce to len zohnať kvalitné mäso, pridať čerstvé bylinky, nechať odležať a potom pomaly piecť.

  • Recept bez obrázku

    Zapečená zemiaková kaša

    Najprv olúpané zemiaky rozkrájame a uvaríme v osolenej vode. Na panvici rozohrejeme 2 PL masla a pridáme nadrobno pokrájanú šunku. Šunka sa nesmie smažiť, len ľahko prehriať.

  • Recept bez obrázku

    Sendvič so šampiňónmi a orechmi

    Šampiňóny podusíme na cibuľke, ktorú najskôr urestujeme na oleji do sklovita, do toho nakrájame papriky na rezančeky, posolíme, dobre okoreníme čerstvo zomletým štvorfarebným korením, pridáme trošku mletej rasce, soľ, podlejeme a dusíme do...

  • Nakladaný hermelín

    Nakladaný hermelín

    Chuťovka na chladné jesenné večery.

  • Recept bez obrázku

    Kôprový koláč s hlivou

    Hlivu nakrájame a uvaríme v slanej vode spolu s rascou. Lístkové cesto rozvaľkáme a uložíme na vymastený plech. Pripravíme plnku: kyslú smotanu vymiešame s vajcami, pridáme veľa posekaného kôpru, korenie, vegetu a škrobovú múčku.

  • Tálska ihla s tromi druhmi mäsa

    Tálska ihla s tromi druhmi mäsa

    Umytú, osušenú a naporciovanú krkovičku vložíme do marinády z oleja, korenia, červenej papriky, cesnaku a cibule.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist