Korenie čierne mleté

Korenie čierne mleté ako ingrediencia v receptoch:

  • Grilovaná panenka s chrenovou omáčkou wasabi

    Grilovaná panenka s chrenovou omáčkou wasabi

    Rozžeravená pahreba a dráždivá vôňa mäsa sprevádza človeka, odkedy vykresal iskru a napichol na ražeň prvý úlovok. Dnes je grilovanie obľúbený spôsob trávenia voľného času...

  • Recept bez obrázku

    Kapor po alsasky

    Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom. Pivo je totiž pre kuchárov skvelý doplnok, pretože prispieva k rozdrobeniu tukových tkanív a pridáva rybiemu mäsu lahodnejšiu chuť...

  • Recept bez obrázku

    Rybie filé na tmavom pive

    Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom. Pivo je totiž pre kuchárov skvelý doplnok, pretože prispieva k rozdrobeniu tukových tkanív a pridáva rybiemu mäsu lahodnejšiu chuť...

  • Recept bez obrázku

    Makrely v omáčke

    Vo všetkých krajinách, kde pijú pivo, poznajú veľa receptov na ryby pripravované s pivom. Pivo je totiž pre kuchárov skvelý doplnok, pretože prispieva k rozdrobeniu tukových tkanív a pridáva rybiemu mäsu lahodnejšiu chuť...

  • Recept bez obrázku

    Cestoviny plnené špenátom a syrom

    Cestoviny uvaríme nie veľmi do mäkka, aby sa nám pri plnení netrhali. Špenát rozmrazíme a lyžicou vytlačíme prebytočnú vodu. V miske zmiešame paradajkovú omáčku so strúčikom cesnaku a rozotrieme na dno pekáča. Do mixéra vložíme špenát,...

  • Recept bez obrázku

    Štipľavé mäsové rezance

    Mäso pokrájame na rezance, ktoré opečieme na horúcom oleji. Osolíme, okoreníme, pridáme posekanú feferónku a podlejeme vínom.

  • Zapečené špagety cacciatore

    Zapečené špagety cacciatore

    Špagety uvaríme al dente. Na rozpálenej panvici orestujeme na oleji cibuľu, cesnak a pancettu. Keď máme tieto suroviny do zlatista orestované, pridáme šampiňóny a krátko povaríme. Potom pridáme čierne olivy a olúpané paradajky vo vlastnej...

  • Recept bez obrázku

    Tagliatelle s údeným lososom

    Cestoviny uvaríme podľa návodu. Scedíme ich a prelejeme studenou vodou. Ušľaháme vajce, smotanu, mlieko a korenie. V panvici rozpálime trochu oleja a asi minútu podusíme najemno pokrájanú mrkvu a cuketu.

  • Recept bez obrázku

    Zelené rezance s hubami a šošovicou

    Preosiatu múku, vajcia, čerstvý alebo rozmrazený špenát, soľ, olej a oregano vymiesime rukami. Podľa potreby primiesime trochu múky. Cesto zabalíme do mikroténovej fólie a hodinu necháme odležať. Huby aj šošovicu namočíme na...

  • Recept bez obrázku

    Špagety so zemiakmi

    2/3 píniových orieškov nasucho opražíme. Lístky bazalky rozmixujeme s cesnakom, citrónom a rozdrobenými syrmi. Do zmesi vmiešame olej. Zemiaky olúpeme, nakrájame na osminky a varíme v osolenej vode 20 minút. Fazuľky rozpolíme a varíme v...

  • Recept bez obrázku

    Skvelé tortellini

    Z múky, 2 vajec, soli, 3 PL oleja a 6 PL vlažnej vody vypracujeme cesto. Zabalíme ho do fólie a v chladničke necháme hodinu odpočívať. Špenát očistíme, umyjeme, krátko povaríme, scedíme a...

  • Recept bez obrázku

    Cestoviny s baklažánom

    Cestoviny dáme variť. Medzitým si očistíme cibuľu, nakrájame ju na polmesiačiky, ošúpeme cesnak a tiež ho nakrájame na plátky. Nakrájame baklažán, umyjeme ho, posolíme a necháme odstáť. Cibuľu a cesnak opražíme. Pridáme opláchnutý...

  • Recept bez obrázku

    Francúzske špagety

    Do väčšieho množstva vody dáme variť špagety. Kým sa uvaria, speníme cibuľu na rozohriatom oleji, mäso pokrájame na tenké rezance a pridáme k cibuli. Posolíme, okoreníme a popražíme. Rozotrieme strúčik cesnaku a s rajčiakovým pretlakom...

  • Recept bez obrázku

    Brokolicovo– cestovinová dúha

    Brokolicu rozoberieme na malé kúsky, ktoré uvaríme v osolenej vode a scedíme. Na oleji speníme na kocky pokrájanú cibuľu, pridáme uvarenú a posekanú brokolicu, premiešame, osolíme, pridáme zeleninovú koreniacu zmes, korenie a premiešame.

  • Recept bez obrázku

    Špenátové cestoviny s kuracím mäsom

    Cestoviny uvaríme domäkka v mierne osolenej vode, scedíme, pokvapkáme olivovým olejom a vložíme do misy. Kuracie prsia umyjeme, pokrájame na malé kúsky a spolu s cibuľkou pokrájanou nadrobno zľahka urestujeme na panvici bez pridania tuku.

  • Recept bez obrázku

    Cestovinový šalát s avokádovou omáčkou

    Cestoviny uvaríme podľa návodu. Scedíme ich a necháme odkvapkať. Slnečnicové semienka opražíme nasucho na panvici. Mrazenú kukuricu rozmrazíme v mikrovlnnej rúre. Mrkvu očistíme, umyjeme a nakrájame na hrubšie prúžky. Jarné cibuľky očistíme a...

  • Recept bez obrázku

    Ružový šalát

    Cestoviny uvaríme a scedíme. Čínsku aj červenú kapustu natenko nakrájame a posolíme, aby kapusta zmäkla.

  • Recept bez obrázku

    Viedenský cestovinový šalát

    Cestoviny uvaríme v slanej vode, prepláchneme ich studenou vodou, necháme odkvapkať a vložíme do misy. Pridáme na tenké kolieska nakrájané viedenské párky a sladkokyslé uhorky, na jemné kocky nakrájaný alebo nahrubo nastrúhaný tvrdý syr, odkvapkané kocky...

  • Recept bez obrázku

    Zapekané špagety s mäsovými guľkami

    Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kúsky. Mäso zmiešame s vajcom, strúhankou, soľou a korením. Tvarujeme guľky, ktoré do chrumkava opečieme v oleji. Špagety vložíme do vriacej vody a nie úplne ich uvaríme.

  • Recept bez obrázku

    Zapekané makaróny v syrovom kréme

    Makaróny polámeme na kúsky a uvaríme ich v osolenej vode. Tvrdý syr postrúhame, rajčiny pokrájame na kolieska. V hrnci roztopíme maslo, pridáme múku a urobíme svetlú zápražku. Potom ju zalejeme mliekom, rozmiešame, pridáme...



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist