Creme fraiche

Creme fraiche ako ingrediencia v receptoch:

  • Zelerový šalát s vlašskými orechmi

    Zelerový šalát s vlašskými orechmi

    Na dresing dáme do misy žĺtky a horčicu a vyšľaháme na penu. Potom pomaly za stáleho šľahania pridávame olej, až kým nevznikne riedka majonéza. Vmiešame crème fraîche a ochutíme soľou a čerstvo zomletým korením. V hrnci uvedieme...

  • Špargľový krém

    Špargľový krém

    Špargľu očistíme a špičky (vršky) odrežeme a šupky a konce zarestujeme na troške masla s olejom. Podlejeme malým množstvom vývaru a necháme 5 minút povariť a nakoniec scedíme. Hlavičky (špičky) špargle krátko blanšírujeme vo vriacej vode...

  • Platesy s cukinou z mikrovlnky (fotorecept)

    Platesy s cukinou z mikrovlnky (fotorecept)

    V Holandsku nam je zdoraznovane, ze by sme mali dvakrat do tyzdna jest rybu, z toho jedenkrat mastnu rybu. Az tak casto ju nejem, hoci mam ryby velmi rada. Tentokrat som spravila male platesky...

  • Hríbový šalát (fotorecept)

    Hríbový šalát (fotorecept)

    Chutna priloha k masu, obzvlast rybaciemu.

  • Uhorkovo-jablkový krém s údeným lososom (fotorecept)

    Uhorkovo-jablkový krém s údeným lososom (fotorecept)

    Francúzi to volajú "verrines" - malé dobroty naskladané v sklenenom pohári. Ale my sme na Slovensku, ešte by mi možno niekto pedantný vytkol, že nemám najmenej 2 vrstvy, tak som si to nazvala "Francúzskom inšpirovaný...

  • Nigellin čokoládovo-pomarančový koláč (fotorecept)
  • Morčacie mäso s hlivovo-hráškovou omáčkou (fotorecept)

    Morčacie mäso s hlivovo-hráškovou omáčkou (fotorecept)

    Najmä v tomto chrípkovom období by sme mali venovať hlive viac pozornosti, betaglukan, ktorý sa z nej extrahuje, je pre imunitný systém vyslovená bomba v pozitívnom zmysle. A načo jesť len tabletky, keď z...

  • Domáce tortily s kelovým šalátom (fotorecept)

    Domáce tortily s kelovým šalátom (fotorecept)

    Chcela som si vyskúšať 2 veci -jednak urobiť doma tortily a taktiež vyšpekulovať niečo z kelu - a prívarok to rozhodne nemal byť. Som rada, že som si vymyslela túto kombináciu ako dnešný obed. Jednak som...

  • Brokolicová superzdravá panvička (fotorecept)

    Brokolicová superzdravá panvička (fotorecept)

    Pôvodne som toto jedlo chcela nazvať "plavkový obed", lebo vzniklo ako následok vyskúšania nových džínsov, kúpených cez internet. Kedže leto sa blíži, aj keď vonku sneží, treba si trošku vstúpiť do svedomia. P....

  • Šalát z Matjesov - Heringssalat

    Šalát z Matjesov - Heringssalat

    Tento salat je v severnom Nemecku velmi oblubeny. Velmi jednoducha priprava, zvladne kazdy zaciatocnik. Kazda rodina ma asi valstny recept, tak ako my na zemiakovy salat napriklad. Kedze tu sa na stedry vecer...

  • Kvakový eintopf (fotorecept)

    Kvakový eintopf (fotorecept)

    Nase oblubene jedlo z jedneho hrnca. Ked sme kvakovy eintopf varili prvy krat, musela som sa ist pozriet do slovnika, ako sa ta "repa" vola po slovensky. Kvaka po vojne zmizla zo slovenskej kuchyne, ...

  • Mrkvovo-zázvorová krémová polievka

    Mrkvovo-zázvorová krémová polievka

    Toto je nasa vianocna polievka - pripravujeme ju na 1. alebo 2. sviatok vianocny, ale aj inokedy. Naposledy zozala velky uspech, ked sme mali 10 hosti na oslave manzelovych narodenin.

  • Stroganov z Paríža (fotorecept)

    Stroganov z Paríža (fotorecept)

    Stroganov je veľmi známe a fantastické jedlo. Aj na jeho prípravu existuje mnoho receptov s menšími či väčšími odchýlkami. Nedávno som bola na návšteve u mojich priateľov v Paríži, ktorí sú veľkými milovníkmi dobrého jedla.

  • Mangold zapečený so syrom (fotorecept)

    Mangold zapečený so syrom (fotorecept)

    Neexistuje zelenina, ktoru by som nemala rada. A tak som na trhu neodolala ani nadhernym krehkym listom mangoldu.

  • Sendvič tramezzino s listovým šalátom a tekvicovými jadierkami

    Sendvič tramezzino s listovým šalátom a tekvicovými jadierkami

    Z talianskeho pečiva tramezzino vykrojíme väčšie kusy a opečieme ich v hriankovači. Z frise šalátu, rukoly, lolo rosso šalátu a čerstvej mrkvy, nakrájanej na tenké plátky vytvoríme zmes šalátu, ktorý dochutíme olivovým olejom, ...

  • Kura á la Bresse

    Kura á la Bresse

    Toto je tradičný francúzsky recept, ktorý robievam dosť často a ponúka alternatívu k slovenskému grilovanému kuraťu, ktoré sa mi tak trocha zunovalo. Na prípravu je dobré mať vysoký hrniec, vo francúzsku nazývaný cocotte, väčšinou...

  • Terina z králika so špargľovým šalátom

    Terina z králika so špargľovým šalátom

    Králičie mäso rozmixujeme, pridáme smotanu, žĺtky a blanšírovaný špenát a ešte krátko mixujeme. Dochutíme soľou a čiernym korením. Mrkvu nakrájame na tenké plátky, ktoré blanšírujeme a obalíme nimi králičie panenky. Králičí mäsový fáš rozprestrieme...

  • Tymianové ravioli plnené krevetami

    Tymianové ravioli plnené krevetami

    Plnka: Krevety nakrájame na malé kúsky a orestujeme na rozomletej zelenine. Osolíme, ochutíme čerstvým čiernym korením, pridáme smotanu a zredukujeme. Necháme vychladnúť a zjemníme žĺtkom.

  • Recept bez obrázku

    Jemný jablkový koláč

    Koláč je pre mňa neuveriteľne jednoduchý, možno sa vám to asi bu zdať trochu zdĺhavé, ale...

  • Cestoviny s krémovým údeným lososom

    Cestoviny s krémovým údeným lososom

    Losos má výborné, krehké mäso, ktoré je nielen ľahko stráviteľné, ale aj veľmi zdravé a všestranne využiteľné v kuchyni. Tento recept pre vás pripravil šéfkuchár Vojtech Artz.



Kategórie surovín



Inšpirácie z nových receptov
TOPlist