Zuccotto

Autor receptu: gretolinka

Tento recept som našla na jednej internetovej stránke a musím povedať, že táto tortička je naozaj vynikajúca :)

Suroviny

Postup

  1. Najprv si pripravíme piškótový korpus zo 4 vajec. Každá má svoj osvedčený recept. J a som pripravovala korpus takto: 4 bielka som vyšľahala do tuha, pridala 4 lyžice kryštálového cukru, opäť som vyšľahala do tuha a po jednom som pridala žĺtka, 2 lyžice oleja, 4 lyžice polohrubej múky a 1/2 balíčka PDP. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Plech nemusí byť veľmi veľký, ja pečiem na plechu o rozmeroch cca 27x37cm.
  2. Sklenenú misku o priemere 22 cm, vysokú 8 cm vystelieme potravinárskou fóliu, vychladnutý korpus narežeme na trojuholníčky alebo časti, ktoré vám lepšie vyhovujú a vystelieme nimi sklenenú misku. Pokvapkáme ich 3 polievkovými lyžicami amaretta. Ja som ho nahradila zmesou rumu a čokoládového likéru čo bolo tiež fajn ;)
  3. Rozpustíme si 90 g mliečnej čokolády a kým sa nám vo vodnom kúpeli topí vyšľaháme si šľahačku s 2 lyžicami nesky do tuha a pridáme 50 g nastrúhanej mliečnej čokolády a túto zmes navrstvíme na korpus tak, aby nám zostal v strede malý kráter.
  4. Vymiešame si 60 g zmäknutého masla spolu so 120 g práškového cukru, pridáme zvyšné 3 lyžice amaretta alebo iného fajnového likéru :) a čokoládu rozpustenú vo vodnom kúpeli.
  5. Túto zmes nalejeme do vytvoreného krátera a zakryjeme zvyšnou šľahačkou ak máme (tento krok som zabudla odfotiť :D tak ak budem robiť nabudúce tak pridám:)) a na vch poukladáme zvyšok piškótového korpusu, ktorý môžeme tiež pokvapkať amarettom. Takto pripravenú tortičku dáme odležať do chladu minimálne na tri hodiny, avšak najlepsšie je nechať tortičku cez noc do druhého dňa v chladničke.
  6. Na druhý deň tortičku vyklopíme a natrieme vyšľahanou šľahačkou(150 ml), do ktoej môžeme pridať ešte 2 lyžice nesky ak chceme, ale kto neľúbi veľmi kávové tak nemusí dávať. Posypeme pomletými orieškami prípadne postrúhanou čokoládou a môžeme podávať :) Dobrú chuť :)
  7. A takto vyzerá zuccotto v reze :)