Zuberecké posúchy

sima3131 - bez fotkysima3131, 1. apríla 2018
Zuberecké posúchy
Foto: sima3131

Chutné, ľahko stráviteľné jedlo vhodné aj pre vegetariánov.

10
porcií
40 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

900 g
podľa potreby
450 g
20 g
15 g
250
250 na poliatie




Postup

  1. 1

    Umyté zemiaky v šupke varíme v osolenej vode.

    Zuberecké posúchy - obrázok 1
  2. 2

    Po uvarení scedíme a necháme úplne vychladnúť. Postrúhame na strúhadle. K zemiakom pridáme hladkú múku, zákvas, soľ a rascu. Vymiešame aby sa zemiaky a múka spojili.

    Zuberecké posúchy - obrázok 2
  3. 3

    Vytvoríme valček a pokrájame na rovnaké kúsky, vytvoríme guľky.

    Zuberecké posúchy - obrázok 3
  4. 4

    Dosku podsypeme trochou múky a guľky vytvarujeme do tvaru posúchu.

    Zuberecké posúchy - obrázok 4
  5. 5

    Z oboch strán pečieme na suchej panvici s hrubým dnom.

    Zuberecké posúchy - obrázok 5

Diskusia k receptu

farbuska
Ďalšie tradičné jedlo na vyskúšanie - vďaka za recepty.
garanco
Tradičné chutné jedlo s obmenou. Zaujal ma ten zákvas do cesta. Po upečení ich nemastíš nejakým tukom?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia