Pečený zubáč
Pečený zubáč

Zubáč v kapustnom liste so zelerovým pyré

Richard Henček
šéfkuchár hotela Hviezda*** v Dudinciach, 16. októbra 2018
Zubáč v kapustnom liste so zelerovým pyré
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

600 g (4 filety)
4 plátky
4 listy
600 g
200 g
1 ks
2 strúčiky
2 vetvičky
80 g
100 g




Postup

  1. 1

    Najskôr oddelíme 4 listy z kapusty. Dáme ich do vriacej osolenej vody, varíme asi 10 minút, vyberieme a dáme do studenej vody. Zubáča marinujeme v olivovom oleji s cesnakom, tymianom, so soľou a s mletým čiernym korením.

  2. 2

    Potom zubáča zabalíme do šunky a do kapustového listu. Opekáme na grilovacej panvici do zlatohneda asi 3 minúty z každej strany.

  3. 3

    Zeler nakrájame na kocky, pokvapkáme citrónovou šťavou a varíme v osolenej vode domäkka. Po asi 5 minútach varenia pridáme na kocky nakrájané zemiaky. Keď sa uvaria domäkka, scedíme vodu, pridáme maslo, kyslú smotanu a roztlačíme na kašovitú zmes. Dochutíme soľou a muškátovým orieškom.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia