« Naspäť na tento recept

Zubáč na masle s batatovým pyré a so špenátom (videorecept) verzia na vytlačenie

Zubáč na masle, kaša zo sladkých zemiakov a omáčka so špenátom. Toto všetko dokopy tvorí chutné slávnostné jedlo. Pozrite si videorecept!

Autor receptu: tvvarecha

https://media.tv.pravda.sk/embed/77e8322d-6c9e-40ed-965d-fd135b370622/d97234d3-4c57-4faa-9c52-bd95b6784fd5


Postup receptu

Z filiet zubáča odstránime kosti pomocou pinzety a nakrájame ich na porcie. Vložíme ich do misky a polejeme olivovým olejom z oboch strán. Posypeme tymianom a pokvapkáme limetkovou šťavou. Necháme hodinu odležať.

Batatové pyré: Bataty očistíme, nakrájame a uvaríme domäkka. Uvarené bataty scedíme a popučíme. Pridáme tretinu masla, soľ, mleté čierne korenie a tretinu smotany a vymiešame. Nakoniec vmiešame pokrájanú pažítku.

Na panvici rozohrejeme zvyšok masla a zubáča opečieme z oboch strán (najprv stranu s kožou). Počas opekania jemne osolíme a ochutíme mletým čiernym korením.

Špenát: Na panvicu dáme pokrájaný cesnak, pridáme špenát. Podlejeme zvyšnou smotanou a približne 10 minút varíme za občasného premiešania.

Medzitým pripravíme rukolový šalát. Rukolu polejeme ovocným octom a balzamikovým octom a premiešame. Tento šalát budeme podávať s pokrájanými cherry paradajkami ako prílohu k jedlu.

Zubáča na masle podávame s batatovým pyré, so špenátovou omáčkou a s rukolovým šalátom s cherry paradajkami. Dobrú chuť!

Suroviny




3-4
porcie




Ďalšie recepty na Varecha.sk »

TOPlist