Banánová zmrzlina

Zmrzlinový šmak - zdravá zmrzlina z banánov a bez bieleho cukru (videorecept)

Autor receptu: eliniatko

Základom tohto receptu sú banány - u nás často nejak nejdú, pretože všetci vieme, že sú akosi lepšie v koláčoch či tejto skvelej zmrzline. Rozmýšľaš, čo s tými mäkkými staršími banánmi, a nakoniec ich natlačíš sama, aby sa nevyhodili? Tak tu je - delikátne - riešenie problému s výsledkom v podobe zmrzliny, ktorú budú chcieť všetci - a ešte je aj zdravá a výživná. Šmakovská - je rýchlo hotová, zdravá, bohatá na proteíny aj vlákninu, BEZ KLASICKÉHO CUKRU - a pritom - bože, taká mňamka!

6-8
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Banány roztlač vidličkou. Oriešky a čokoládu rozdrv na malé kúsky alebo nakrájaj.
  2. Zmiešaj všetky ingrediencie - ručne alebo môžeš použiť aj šľahač na nízkych obrátkach, alebo - náš vlastný hack - hoď všetko do pekárničky na chleba a nechaj len miešať. Nič sa nevarí ani nepečie.
  3. Po zmiešaní nalej/nalyžičkuj do silikónovej formy (akéhokoľvek tvaru, ja rada používam srdiečka) a šup do mrazničky. Ja pod silikón dávam nejakú podložku, nech v preplnenej mrazničke drží rovno.
  4. Po cca 2-3 hodinách môžeš konzumovať ;-) Pred papkaním vždy vyber pár minút dopredu - keďže nie sú pridané nijaké extra látky ani industriálne šľahače, v prvý moment bude zmrzlina tuhá, a je lepšie, ak sa pred jedením trošku roztopí.
  5. Dobrú chuť!