Zmrzlinky
Autor receptu: janka1710
8 porcií |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- Tortové oplátky rozrežeme na štvorce (cca 10x10cm). Do hrnca napustime trochu vody, prikryjeme utierkou a vodu privedieme k varu. Oplátku položíme na utierku a prikryjeme pokrievkou. Po pár sekundách oplátka zmäkne a vytvarujeme z nej kornútok.
- Pripravené kornútky plníme krémom: Z mlieka, cukru, vanilkového cukru a zlatého klasu uvaríme hustý puding, ktorý necháme úplne vychladnúť. Do vychladnutého pomaly zamiešavame maslo. Takto hotový krém dáme do cukrárskeho vrecka a kornútky naplníme a necháme stuhnúť.
- Čokoládu na varenie a tuk roztopíme vo vodnom kúpeli. Kornútky namáčame do roztopenej čokolády a ozdobíme podľa fantázie.
|