Zmrzlinky

Autor receptu: janka1710

8
porcií
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Tortové oplátky rozrežeme na štvorce (cca 10x10cm). Do hrnca napustime trochu vody, prikryjeme utierkou a vodu privedieme k varu. Oplátku položíme na utierku a prikryjeme pokrievkou. Po pár sekundách oplátka zmäkne a vytvarujeme z nej kornútok.
  2. Pripravené kornútky plníme krémom: Z mlieka, cukru, vanilkového cukru a zlatého klasu uvaríme hustý puding, ktorý necháme úplne vychladnúť. Do vychladnutého pomaly zamiešavame maslo. Takto hotový krém dáme do cukrárskeho vrecka a kornútky naplníme a necháme stuhnúť.
  3. Čokoládu na varenie a tuk roztopíme vo vodnom kúpeli. Kornútky namáčame do roztopenej čokolády a ozdobíme podľa fantázie.