Zmrzlina s granátového jablka
Autor receptu: nazarboncuk
Recept od Nigelly. Veľká dobrota bez námahy.
Postup
- Do misky vytlačíme šťavu z dvoch granátových jabĺk a limetky. Pridáme práškový cukor a miešame, kým sa cukor nerozpustí. Vmiešame smotanu a vyšľaháme nie celkom tuhú šľahačku. Použila som ručný šľahač, ale pokojne to urobte mixérom.
Zmes vložíme do plastovej (alebo akejkoľvek mrazuvzdornej nádoby) zatvoríme a uložíme minimálne na 4 hodiny do mrazničky.
- Najlepšie na tom je, že zmrzlinu netreba premiešavať aby sa nevytvorili kryštáliky. Len ju uložíte do mrazáku a o pár hodín vytiahnete úžasnú osviežujúcu mňamku. Bez námahy. :)
Podávame ozdobené granátovými jadierkami zo zvyšného jabĺka.