Žĺtkové rakvičky (fotorecept)

Autor receptu: honestka

Ako si ich pamatam, byvali vzdy pecene v speci rakvickovych formickach a v cukrarni drazdili aj svojou nizkou cenou. Neskor sa ich vsak opovazili zvysit AZ na 1.40 Kcs... Ja som tieto fromicky dlho nemala tu poruke a tak som si vymyslela ich rychlovku, ktoru pouzivam aj teraz, hoci formicky vlastnim, ale tie je potrebne vzdy pred pecenim pripravit. Sposob tohto pecenia je rychly.

7-10 minút
príprava
25 minút
na 200F °C

Suroviny

Postup

  1. Je to nas velmi oblubeny zakusok, lebo je nenarocny na pripravu, rychly a vynikajuci. Rakvicky sa skor v rure susia ako pecu. Moj system je taky, ze ruru dostatocne vyhrejem pred tym, ako dam piect prvy plech na 420F. potom teplotu znizim na 200F. ked su uz dostatocne nafuknute peciem /susim/ 25-30 minut. Pecte podla toho ako ste zvyknuti piect trebarz bielkove susienky.
  2. Do surovin sa uz nepridava nic. Nech vas nelaka pridat prasok do peciva. Vsetko sa vymiesa do penista /mne to trva asi 7 minut/ - je potrebne aby sa cukor dobre rozpustil a naplnaju sa papierove, alebo aluminiove misticky, ktore sa nemusia nicim natierat. Pouzivam krupicu cukor na kazde pecenie, lebo u nas je praskovy cukor velmi odlisny od domova a nemam ho rada.
  3. Formicky naplnime iba do 1/3 lebo v rure narastu.
  4. Niekedy sa pri peceni popukaju vrsky cukroviniek co nie je na skodu, niekedy nie, zalezi to na vajickach. Pred naplnenim slahackou je vsak aj tak dobre ich povrch troska naklepnut, aby sme mohli dostatocne naplnit slahackou.
  5. Aluminiove formicky pouzivam viacejkrat, lebo sa daju krasne umyt. Papierove vyhodim.
  6. Upecene cukrovinky idu z formiciek krasne von a skladujem ich v krabici v spajzi - naplnam NESLADENOU slahackou /33%/ len tesne pred podavanim. Nikdy ich nedrzte v chladnicke! Zelam dobru chut!