Nepečené guľky

Zlaté Lotus guľky (fotorecept)

Autor receptu: svetliii

Luxusné vianočné výborné guľky s obľúbených Lotus sušienok.

Postup

  1. Rozmixujeme si 200 g Lotus sušienok na jemno (balenie má 250 g - 50 g si necháme na obaľovanie).
  2. Rozmixované sušienky dáme do misky, pridáme 100 g mascarpone, 1,5 lyžice práškový cukor a všetko dokopy rukou spojíme do hladkého cesta.
  3. Následne dáme na cca 15 minút do chladničky, s trochu vychladeným cestom sa nám bude lepšie pracovať a tvoriť guľky.
  4. Následne tvoríme z cesta guľky v približne rovnakej veľkosti a obaľujeme v rozmixovaných Lotus sušienkach a máme hotovo.
  5. Ja som ešte dozdobila roztopenou Kinder čokoládou s trochou masla cukrárenským vreckom a jedlým zlatom. Guľky potom vyzerajú luxusne, vianočne. Upozorňujem na množstvo, pri hladných maškrtníkoch odporúčam robiť rovno z dvojitej dávky.