Zimná minestrone s opečenými chlebovými hranolčekmi

Autor receptu: sjuz

Veľmi chutná, zimná polievka. Kto chce urobiť bez mäsa, môže namiesto mäsa pridať orestované šampiňóny. Ďalšia verzia je namiesto údených rebier, ktoré som použila ja, orestovať na kocky slaninku.

15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Fazuľu namočenú deň vopred dáme variť do hrnca s rebrami,novým a čiernym korením a bobkovým listom. Uvaríme do mäkka.
  2. Na olivovom oleji orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu, a na malé kocky mrkvu a stopkatý celer. Pri restovaní premiešavame, orestujeme tak, aby mrkva bola al dente.
  3. Pridáme nakrájané zemiaky na malé kocky, kel nakrájaný na menšie kusy, uvarenú fazuľu aj s vývarom z nej a mäsa, a dolejeme vodu podľa toho, koľko chceme mať polievky. Pridáme pretlak,bujón, alebo vegetu, údenú mletú papriku - nemusí byť vôbec - prikryjeme a uvaríme zeleninu do mäkka. Nemala by byť prevarená - ale tak akurát.
  4. Z uvarenej polievky odoberieme časť - cca 1/3 do inej nádoby, v ktorej ju rozmixujeme na hladko, a vlejeme späť do polievky. Pridáme pretlačený cesnak a osekanú petržlenovú vňať. Už nevaríme.
  5. Rebrá oberieme, a mäsko posekáme na maličké kúsky, a vložíme do hotovej polievky. Premiešame.
  6. Chlebík nakrájame na paličky, a na olivovom oleji orestujeme do zlata a chrumkava. Polievku podávame s opečenými paličkami chleba, posypanú postrúhaným syrom. Môžeme dať do mikrovlnky na pár sekúnd syr na chlebe roztopiť. No keď máme chlieb ešte horúci, syr sa roztopí aj sám:) Dobrú chuť!