Zeytinyagli Yesil Fasulye (alebo zelená fazuľka po turecky)

nazarboncuk - fotkanazarboncuk, 5. decembra 2011

Myslím, že troška odľahčenia do tohto predvianočného šialenstva vypekania a varenia nezaškodí :)...Aj keď vás to bude lákať, nepridávajte žiadne iné korenie, bylinky Zobraziť celý popisMyslím, že troška odľahčenia do tohto predvianočného šialenstva vypekania a varenia nezaškodí :)...Aj keď vás to bude lákať, nepridávajte žiadne iné korenie, bylinky alebo bujóny nedajbože vegetu...budete milo prekvapení aké vynikajúce jedlo ste si navarili :)Ja sa do neho neho v Turecku "nakladám" minimálne na tri dni a aj to mi je málo :D Tak nech vám chutí

2-3
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

500-600 g (mrazená)
2-3 (olúpané a nakrájané na kocky)
(nasekaná nadrobno)
1 strúčik
1 čl
1 čl
1 PL




Postup

  1. 1

    Fazuľky opláchneme a necháme odkvapkať. Na olivovm oleji udusíme do sklovita nadrobno nasekanú cibuľu, pridáme nasekaný cesnak a lyžicu paprikovej pasty (ak nemáte, šupnite tam lyžičku červenej papriky).

    Zeytinyagli Yesil Fasulye (alebo zelená fazuľka po turecky) - obrázok 1
  2. 2

    Pridáme paradajky, soľ, korenie, cukor a fazuľky. Premiešame, zalejeme pohárom vody a udusíme domäkka (asi 40 min.) Necháme vychladnúť a podávame s ryžou, jogurtom alebo len s chlebom.

    Zeytinyagli Yesil Fasulye (alebo zelená fazuľka po turecky) - obrázok 2

Diskusia k receptu

coldbery
Vyzerá to výborne a určite aj chutne je to ,ale mäsko by som si k tomu dala a potom by to skutočne bola moja parketa.....:)
mimi207
tak toto poznam a ktomu arabsky chleba a bubliny az za usami mnaaaaaaam u mna 1*
vierik
Výborne odľahčenie,fazuľku mám rada ukladám si,díky :-)
tinca
tak toto si ukladám supeeer. Môže to byť aj vhodná príloha



garanco
@Nazarboncuk práve si to dodala vhod! Dnes som si chcela robiť na obed iba zeleninu, takže bude Yesil Fasulye :-))
ola111
Tak týmto receptom si ulahodila mojej dcére,tá má zelené fazuľky
rada na všetky možné spôsoby:-)))
perinbabba
Urobila som a chutilo :-) dakujem. Dnes som mala totiž rastlinný deň a rizoto mi už ide hore krkom:-)
eria255
najnovšie si robím fazuľky len tak uvarené a opečené na olivovom oleji s cibuľkou a posypané syrom,ale toto sami páči viac...určite vyskúšam
edlis
Práve teraz sme dojedli. Je vynikajúce jedlo. Ale trocha som pozmenila..... pridala som vajcia :-)
renka7274
Dobrý deň, na vareche som nová, hľadala som inšpiráciu na zeleninové jedla a vaše recepty z Turecka ma nadchli. Už som vyskůšala zelenů fazulku a bola výborná. Chcela by som sa opýtať, či je možné paprikovů pastu, ktorů spomínate, zohnať aj na Slovensku, resp. niečo, čo je jej najviac podobné. Renáta
nazarboncuk
ahoj @renka7274 vıtaj na vareche a pokojne mı tykaj! ;) paprıkovu pastu mozno zohnat v obchodoch s tureckymı potravınamı,ak nemas moznost ju zohnat pokojne pouzı obycajnu dobru domacu cervenu mletu paprıku. Takato (palıva) sa da zohnat u nas:


renka7274
Ahoj, dakujem za odpoveď, já som aj použila mleté sladků paprikou (maďarsků), rada by som skůsila aj tů pastu, v Košiciach nie je obchod s exotickými surovinami, aspoň o tom nevíem, ak vieš o nějakou obchode napr. v Bratislave, budem rada, ak mi dáš nejaké echo -:)
lucylee
Je to jednoduche a vynikajuce. Minimum surovin a ta chut je velmi originalna.
@renka7274 ja pouzivam paprikovy krem v takych tubach. Da sa kupit v kazdom obchode.
stormwatch
nazarboncuk , kvôli tebe som sa zaregistroval na vareche :)
Robil som podľa Tvojich receptúr dnes šošovicovú polievku a
tieto zelené fazuľky.
Vynikajúce.
jullie44
Dnes som tento recept vyskúšala....je vynikajúci, takže ukladám do KK ....ešteže som si všimla, že tu máš veľa ďalších zaujímavých receptov...určite veľa z nich vyskúšam..... nejak sa mi turecká kuchyňa pozdáva....
b1983
Skusila som a ukladam k oblubenym.
mijaita
@nazarboncuk některé recepty by se měly tesat a jejich vkladatele na rukou nosit. Jídlo znám, ale kdybych recept nemela ulozeny, nevzpomnela bych si na nej! Tak jsem dneska hledala neco z lusek, které mam rada a hned jsem sla po tvych. Obed byl naprosto uzasny, máš to za 5 ! :-)


hralka
idem na to,hľadala som niečo z fazuliek a toto sú jednoduché ingrediencie a vždy po ruke.Teším sa a ďakujem za receptík.Práve dopekám chlebík ale ryžu milujem a jogurtík si ochutím prelisovaným cesnakom.
marika9
Včera som vyskúšala (urodila sa mi vlastná fazuľka). Jednoducho zmizla a môj muž - mäsožravec spieval o fazuľke ešte aj dnes. Skutočne výborné jedlo, plné chuti.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia