Žemľová knedľa
Žemľová knedľa

Žemľovo-pečienočková knedľa s omeletou

Štefan Benďák
šéfkuchár reštaurácie Rouge v hoteli Mikado**** Nitra, 8. februára 2018
Žemľovo-pečienočková knedľa s omeletou
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
20 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g (veka)
2 ks
80 g
1 ks
2 strúčiky
200 g
150 ml
Okrem toho:
80 g
6 ks




Postup

  1. 1

    Veku nakrájame na malé kocky a necháme trošku obschnúť. Umytú a osušenú kuraciu pečeň odblaníme a zomelieme nahrubo alebo nakrájame na menšie kúsky. Petržlenovú vňať nasekáme.

  2. 2

    Cibuľu a cesnak nakrájame nadrobno a opečieme na masle. Oddelíme žĺtky od bielkov, ktoré potom vyšľaháme s troškou soli na hustý sneh. K veke pridáme všetky suroviny okrem bielkov. Dôkladne premiešame a až nakoniec zľahka zapracujeme do zmesi sneh z bielkov.

  3. 3

    Vytvarujeme podlhovasté knedličky, ktoré varíme v osolenej vode na miernom ohni 15 minút. Knedle po uvarení nakrájame na pláty, ktoré opečieme dozlatista na masle. Do panvice k nim pridáme rozmiešané vajíčka a upečieme omeletu, ktorú po dokončení natrháme na kusy.

Diskusia k receptu

haji
Oh, to vypadá jako dobře mířená kalorický bomba. S receptem se dá pracovat. Krásné foto, hezky chrumkavé!
evanaaa
Takto podobne robím plnku ( do kuraťa), ale s omeletou tiež môže byť zaujímavá a dobrá.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia