Žemľovka z vianočky s pudingom (fotorecept)

Autor receptu: mojack

... túto máme najradšej.

20 minút
príprava
25-30 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Vianočku nakrájame.
  2. Maslom vymastenú formu vyložíme polovicou nakrájanej vianočky.
  3. Jablká si očistíme.
  4. Nakrájame na menšie kúsky a položíme na vianočku. Ak sú jablká kyslé môžeme posýpať vanilkovým cukrom.
  5. Obľúbili sme si čokoládový puding. Použila som maxi balenie pudingu DOLCELA čokoládový.
  6. Z jedného litra mlieka a 5 PL cukru som si uvarila puding.
  7. Tento ešte teplý vylejeme do formy na jablká.
  8. Druhú polovicu vianočky som rozložila na puding.
  9. Asi takto.
  10. Vajíčka rozdelené, žľtky v 250 ml mlieku
  11. žľtky v 250 ml mlieku zamiešam
  12. a vylejem na vianočku.
  13. Rozpustené maslo porozlievam na vianočku s vajíčkami. Posypem vanilkovým cukrom.
  14. Dám do rúry zapiecť na 25-30 minút,
  15. na takto pekne upečený povrch natriem vyšľahaný sneh s cukrom. Pekne vyrovnám a znova dám zapiecť pokiaľ nám sneh nezhnedne.
  16. Potom už len počkať až nám žemlovka vychladne a nakrájame, trocha polejeme a dobrú chuť.