Žemľovka s makom, jablkami a vtáčím mliekom (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Dúfam,že žemľovku vie každý urobiť,no ja som si troška vymyslela netradičnú s makom a na vrch žemľovky som urobila vtáčie mlieko.Chcela som troška pozmeniť.Výborna jak za teplá ,tak aj za studena aj ako dezert.

30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mlieko som si zohriala s cukrom a pridala som maslo,aby sa rozpustilo v tepkom mlieku.Do mlieka som pridala hrozienka
  2. a mak mletý,aby troška nabutnali.
  3. Ja som použila vianočku,2 ks,ale kľudne môžte použiť rohliky.Vianočku som si kúpila pred skončením záruky za polovičnú cenu,takže som mala 2 za 1 cenu.
  4. ked mi mlieko prechladlo,tak som postupne namáčala vianočku do mlieka,tak že som vždy zamiešala,lebo mak bol usadený na dne.
  5. na to som použila zavarané jablká.posýpala som vanilkovým cukrom a škoricou.Zakryla som druhou vrstvou vianočky a dala zapiecť na 20 min.
  6. Medzi tým som urobila vtáčie mlieko.http://varecha.pravda.sk/recepty/vtacie-mlieko-fotorecept/19708-recept.html.
  7. Po upečení navrstvím na žemľovku,
  8. a nechám vychladiť.
  9. Dobrú chuť.