Žemľovka s makom, jablkami a vtáčím mliekom (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Dúfam,že žemľovku vie každý urobiť,no ja som si troška vymyslela netradičnú s makom a na vrch žemľovky som urobila vtáčie mlieko.Chcela som troška pozmeniť.Výborna jak za teplá ,tak aj za studena aj ako dezert.
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Mlieko som si zohriala s cukrom a pridala som maslo,aby sa rozpustilo v tepkom mlieku.Do mlieka som pridala hrozienka
- a mak mletý,aby troška nabutnali.
- Ja som použila vianočku,2 ks,ale kľudne môžte použiť rohliky.Vianočku som si kúpila pred skončením záruky za polovičnú cenu,takže som mala 2 za 1 cenu.
- ked mi mlieko prechladlo,tak som postupne namáčala vianočku do mlieka,tak že som vždy zamiešala,lebo mak bol usadený na dne.
- na to som použila zavarané jablká.posýpala som vanilkovým cukrom a škoricou.Zakryla som druhou vrstvou vianočky a dala zapiecť na 20 min.
- Medzi tým som urobila vtáčie mlieko.http://varecha.pravda.sk/recepty/vtacie-mlieko-fotorecept/19708-recept.html.
- Po upečení navrstvím na žemľovku,
- a nechám vychladiť.
- Dobrú chuť.