Žemľovka s jablkovo-tvarohovou plnkou (fotorecept)
Autor receptu: olinecka
Táketo jedlo ,ktoré máme doma radi nedá sa neuverejniť.Žemľovku ,milujeme aj vnúčata.
40 minút príprava |
25-30 minút na 200 °C |
Postup
- Rožky nakrajáme na kolieska, ktoré namáčame v mlieku, pridáme soľ na chuť olejom pokvapkáme..
- Do misy postrúhame jablká pridáme škoricový a vanilkový cukor, dobré premiešame. Zapekaciu misu potrieme maslom, alebo olejom na spodok dáme pripravenú zmes asi polovicu potom nato rozotrieme tvaroh, ktorý sme zmiešali s vanilkou. Navrstvíme jablká zmiešane zo škoricovým cukrom a hrozienkami, dáme druhú polovicu pripravenej zmesi.
- Keď sme si dali všetko na zapekaciu misu v mlieku asi 0,5 dl rozhabarkujeme vajce, vrch prelejeme a dáme do vyhriatej rúry na 200 stupňov piecť 25-30 minút do zlatova, sledujeme. Upečenú a vychladnutú žemľovku posypeme práškovým cukrom. DOBRÚ CHUŤ!!!!JAKÉ DOBRÉ!!!!!!
- Potom sa tešíme z výbornej žemľovky!!!!