Žemľovka s jablkovo-tvarohovou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Táketo jedlo ,ktoré máme doma radi nedá sa neuverejniť.Žemľovku ,milujeme aj vnúčata.

40 minút
príprava
25-30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Rožky nakrajáme na kolieska, ktoré namáčame v mlieku, pridáme soľ na chuť olejom pokvapkáme..
  2. Do misy postrúhame jablká pridáme škoricový a vanilkový cukor, dobré premiešame. Zapekaciu misu potrieme maslom, alebo olejom na spodok dáme pripravenú zmes asi polovicu potom nato rozotrieme tvaroh, ktorý sme zmiešali s vanilkou. Navrstvíme jablká zmiešane zo škoricovým cukrom a hrozienkami, dáme druhú polovicu pripravenej zmesi.
  3. Keď sme si dali všetko na zapekaciu misu v mlieku asi 0,5 dl rozhabarkujeme vajce, vrch prelejeme a dáme do vyhriatej rúry na 200 stupňov piecť 25-30 minút do zlatova, sledujeme. Upečenú a vychladnutú žemľovku posypeme práškovým cukrom. DOBRÚ CHUŤ!!!!JAKÉ DOBRÉ!!!!!!
  4. Potom sa tešíme z výbornej žemľovky!!!!