Žemľovka po mojom (fotorecept)
Autor receptu: janaalizibolenova
Moja maminka vždy robievala žemľovku s jablkami a tvarohom a mne nikdy nejak zvlášť nechutila. Nedávno som na nete našla recept na žemľovku s pudingom a prispôsobila som si ju na moje chuťové poháriky. Podelím sa s Vami s receptíkom, ktorý si každý môže prispôsobiť podľa seba.
Postup
- Do pol litra mlieka si dáme rozpustené maslo. Pridáme vanilkový cukor a 1 PL kryštálového cukru. Rožky / vianočku / dukátové buchtičky (ja som dávala dukátové) si pomrvíme - nie nakrájať, ale pomrviť - a pridáme k zmesi mlieka, masla a cukru. Všetko dobre premiešame a v prípade potreby pridáme viac pečiva, až kým nám pečivo nepopije všetko mlieko s maslom.

- Zapekaciu misku vymažeme maslom a polovicu pripravenej pečivovej hmoty dáme na dno. Postupne vrstvíme mleté orechy, kokosovú múčku, škoricu a broskyne. Kto chce, môže podľa vlastnej chuti pridať, čo má rád - hrozienka, hrozienka v rume, rôzne ovocie.....fantázie sa medze nekladú.

- Zo zvyšného pol litra mlieka si uvaríme vanilkový puding. Tento po uvarení nalejeme do zapekacej misky na už vytvorené vrstvy. Na vrch pudingu v miske navrstvíme zvyšnú pečivovú hmotu, na ktorú poukladáme kúsky masla a dáme zapiecť do rúry, až kým nám povrch nezhnedne.
