Žemličky

finczi - fotkafinczi, 23. októbra 2014
Žemličky
Foto: finczi

Vyskúšala som recept z novinového výstrižku, veľmi chutil. Možno bude aj vám, milí varecháči!

15+60+15 minút
príprava
20-25 minút
na 200 °C

Suroviny

500  g
300 + 50 ml
1  PL
1  ČL
1  ČL
21  g
 (na posypanie)
1  ks (na potretie)




Postup

  1. 1

    Urobíme si kvások z droždia, cukru a 50 ml vlažného mlieka. Po vykysnutí kvások pridáme k ostatným surovinám, spracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste 1 hodinu. Predhrejeme si rúru na 200 stupňov, kým sa tak deje, oddeľujeme z cesta kúsky, ktoré spracujeme dlaňami do guľôčky, dáme na plech s pečiacim papierom a mierne sploštíme dlaňou. Potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme sezamom, ľanovými semienkami. Necháme ešte podkysnúť, kým sa rúra predhreje. Pečieme do zlata / ja som piekla 25 minút v plynovej rúre na stupni 4 - 200 stupňov /. Po upečení potrieme zľahka vodou. Sú mäkké aj na tretí deň - ak...

    Žemličky - obrázok 1
  2. 2

    ...V reze...

    Žemličky - obrázok 2

Diskusia k receptu

miriam008
Ahoj, dnes som tvoj receptik skusila a su uzasne ;) akurat som namiesto celej rasce dala mletu do cesta ;) urcite odporucam :)
citroen
@finczi dala si výborný recept.Včera som ich piekol a ešte aj dnes sú dobré.Akurát som nepotieral vajíčkom ale mliekom,vtedzý majú kôrku tenúčku a jemnú .
finczi
@citroen mám veľkú radosť, že ste spokojný! nech Vám chutí a ďakujem za odozvu :) Pekný deň!
bubaya
Jéééj, tie so roztomilé, však to je škoda zjesť. Vyskúšam a vďaka za tip.
1x finczi




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia