Žemle s jogurtom a otrubami (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Trošku som experimentovala. Hrnčekový recept.

12
porcií
5 minút
príprava
23 minút
na 180 °C

Postup

  1. Hrnček som použila 250 ml. Do teplej vody som dala cukor a droždie a nechala som nakysnúť, nedávam do všetko naraz do DP, lebo sa mi stalo, že bolo droždie asi staré a nevykyslo mi potom cesto. Masť som roztopila a pomiešala s jogurtom. Do DP som dala po vykysnutí kvásku všetky tekuté suroviny, potom múku a ostatné suroviny. Semienka si môže dať každý aké chce a koľko chce, popr. nejaké bylinky. Z hotové cesta som urobila 12 ks žemličiek, či ako mám nazvať ten tvar :-)
  2. Dala som ich na plech s papierom na pečenie, do každej som urobila dva zárezy a nechala podkysnúť, kým sa vyhriala rúra na 180°
  3. Piekla som ich 23 min., upečené som potrela slanou vodou a nechala vychladnúť, teda skoro sa nám to podarilo vydržať :-)
  4. A ešte ukážka nášho dnešného rána