Zemiaky zapekané so zeleninou a syrom

Autor receptu: athelasil

Zemiaky zapekané so 4 druhmi zeleniny - olivy, kukurica, pór a paradajky a 3 druhmi syra - obyčajný tvrdý, plesnivý hermelín a balkánsky.

5
porcií
30-45 minút
príprava
15/20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Zemiaky ošúpeme a dáme variť. Kým sa varia si prichystáme zeleninku, podľa potreby očistíme, nakrájame. Nachystáme si syr, tvrdý nastrúhame, plesnivý a balkánsky nakrájame na malé kúsky. Do osobitnej misky si rozbijeme 2 vajíčka (alebo aj 3, záleží aj od ich veľkosti, aj od množstva zemiakov, ktoré pripravujeme, ja som presné množstvo neuviedla, lebo som naraz varila zemiaky aj na niečo iné, tak fakt neviem, ale je to na vás, koľko chcete tých zemiačkov :) ).
  2. Keď sú zemiaky uvarené, nemusia byť úplne uvarené, ale aby neboli ešte surové, naukladáme ich do zapekacej misy (vymastenej), ja som naukladala jednu vrstvu zemiakov, na to som naukladala syry, zeleninu a poliala to vajíčkom, takto som dala ešte jednu vrstvu a navrch som dala ešte strúhaný syr, doplietla som sa a dala som ho už hneď pred pečením, i keď som ho tam chcela dať až po chvíľke pečenia.. Ale nevadí, nebol veľmi suchý ani tvrdý, tak dobre chrumkavý bol :)
  3. A dobrú chuť! :)