Zemiaky s tofu a sójovými párkami

mitzy - fotkamitzy, 30. novembra 2016
Zemiaky s tofu a sójovými párkami
Foto: mitzy

Toto sú vegetariánske akožefrancúzske zemiaky aké robím ja. Keď je málo surovín, málo času a veľká chuť na niečo dobré. Áno, viem, že je na Zobraziť celý popisToto sú vegetariánske akožefrancúzske zemiaky aké robím ja. Keď je málo surovín, málo času a veľká chuť na niečo dobré. Áno, viem, že je na vareche mnoho receptov na francúzske zemiakové klasiky po slovensky. Pridávam na inšpiráciu :)

4
porcie
20 minút
príprava
30 minút
na 160-180 °C

Suroviny

12 ks
3 ks
2 ks
1 ks
1 - 2 ks
3 strúčiky
 malá (nakladané uhorky)




Postup

  1. 1

    Ja si zemiaky najprv očistím a povarím, aby trošku zmäkli. Potom pokrájam na kolieska. Uvarím si vajíčka, ošúpem a pokrájam na vajíčkovom krájači, ktorý mi ako malej pripomínal harfu. (A stále pripomína.) Potom si na masle spením šalotku a opečiem tofu pokrájané na kocičky. Plech vytriem maslom. Nakladiem naň zemiaky, vajíčka, zemiaky a potom pridám tofu so šalotkou. Navrch rovnomerne rozhádžem cesnak pokrájaný nadrobno. Polejem olejom. Nešetrím. Osolím, okorením a obylinkujem.

  2. 2

    Pečiem cca 30 minút na 160-180-tich stupňoch v rúre v menšom vysokom plechu. Kontrolujem už po 20-tich minútach, keď to začne rozvoniavať v kuchyni. A že to teda vonia! :)

  3. 3

    Každý má svoj recept. Toto je ten môj. Je to kompromis medzi vegetariánmi a mäsožravcami v našej rodine :) Párky ževraj chutia ako pravé. Tofu údené je miesto slaniny. K tomu mávame väčšinou kyslú smotanu alebo nakladané uhorky. Ľahké, dobré, lacné jedlo.

Diskusia k receptu

akameny
Tento Váš recept nemá chybu. O to viac, že je Váš vlastný. Rada si pozriem aj ďalšie Vaše recepty. Anna
1x mitzy
mitzy
Dakujem @Akameny (30.11.2016 09:02) :)
Tak ono je to vyzva pre mna urobit jedlo tak, aby chutilo vsetkym v rodine, s chutami a potrebami a obmedzeniami, najstarsi clen rodiny ma 90 rokov a najmladsi clen 1 rok ;)
Zemiaky su u nas velmi oblubene.

1x haji




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia