Komentáre k receptu:
  • hadik - fotkaHadik 7. septembra 2017 o 21:11

    "Keď sú zemiaky mäkké, pridám oheň, aby sa opražili."

    Oheň (prípadne drevo a zápalky) chýba v zozname surovín, ako si neskúsení kuchári majú pripraviť tento recept? Čiže ho máme pridať priamo na panvicu, niečo podobné ako pri flambovaní?
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarZinnajdha 8. septembra 2017 o 08:47

    Toto máme radi. Celé leto bola hlavná strava kyslé mlieko a môže byť aj cez babie leto.
    @zareaguj
  • mitzy - fotkaMitzy 8. septembra 2017 o 14:57

    Klasická dobrota :) my robíme podobne, na vrch zemiakov dávame kyslú smotanu.
    @zareaguj
  • mariamka - fotkaMariamka 8. septembra 2017 o 17:48

    nerozumiem tomu chlípaniu z misky, má to nejaký dôvod?
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarJojino 8. septembra 2017 o 17:58

    @Mariamka (8.9.2017 17:48)

    Dôvod to má taký, že @Zajomato má krátky jazyk. Treba čítať pozornejšie.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarJojino 8. septembra 2017 o 17:59

    Mojim psom tiež dávam do misky, aj keď majú dlhý jazyk.
    @zareaguj
  • mariamka - fotkaMariamka 8. septembra 2017 o 18:03

    @Jojino (8.9.2017 17:58)

    Jojinko, nepýtam sa teba
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarJojino 8. septembra 2017 o 18:25

    @Mariamka (8.9.2017 18:03)

    Maj ma rada
    @zareaguj
  • mariamka - fotkaMariamka 8. septembra 2017 o 18:28

    @Jojino (8.9.2017 18:25)

    mám :)
    @zareaguj
  • evanaaa - fotkaEvanaaa 8. septembra 2017 o 18:42

    @Zajomato , to potom všetko tekuté, čo patrí do hrnčeka dávaš do misky?
    Zemiačky s kyslým mliekom je spomienka na mladosť, ibaže boli inak pripravené - ošúpané, uvarené, po zliatí vody sa dalo maslo na ne a trochu hrncom pohrkalo, opražená cibuľka sa do toho vsypala a po pomiešaní bolo hotovo....len kyslé mlieko šlo do pohára aj napriek tomu, že sme nemali dlhý jazyk :)
    @zareaguj
  • zajomato - fotkaZajomato 8. septembra 2017 o 19:50

    @Mariamka (8.9.2017 17:48)

    Áno. Rád vylížem taniere. Okrem iného je to výborná masáž jazyka.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarLorak40 9. septembra 2017 o 08:19

    Do misky preto aby zvyšok kyslého mlieka mohol vylízať.
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarAbaba 9. septembra 2017 o 12:11

    @Zajomato (8.9.2017 19:50)

    Ďakujem za typ dať kyslé mlieko do misky. Tiež mi trhá žily keď tá dobrota zo šálky ide dolu vodou :-)
    @zareaguj
  • marienka44 - fotkaMarienka44 9. septembra 2017 o 13:45

    Lepšie by boli na domácej bravč. masti ako na oleji. tiež spomínam na moje detstvo. Kyslé mlieko nás mama poslala kúpiť do dediny, kde mali kravy a robili si svoje kys. mlieko, maslo atď.
    @zareaguj
  • frezia68 - fotkaFrezia68 9. septembra 2017 o 14:09

    Tak to mi pripomína detské časy,keď raz päť detvákov sediacich za slušne prestretým stolom( to mi ostalo do dnes,že musí byť obrus a úsporné prestieranie) po dobrom obede svorne sme vylízali tanier a poďakovali mamke za dobrý obed a to ešte potvrdili pusou na líce.Doma sme bežne za pripravené jedlo poďakovali tomu,kto varil a ak mám návštevu rodiny,ten zvyk pretrváva ( vylízanie tanierov už nie :-))) ).
    @zareaguj
  • frezia68 - fotkaFrezia68 9. septembra 2017 o 14:18

    A aby @Jojino nemal dôvod vŕtať k môjmu komentáru,tak priznávam,že zemiaky s kyslým mliekom mám veľmi rada,hoci robím trocha ináč.Ale každý varí podľa svojho gusta,nie? Napr. takôto :» varecha.pravda.sk/recepty/pecene-zemiaky-pre-sovku-a-/187...
    @zareaguj
  • používateľ nemá avatarJojino 9. septembra 2017 o 14:24

    @Frezia68 (9.9.2017 14:18)

    Nemám dôvod do teba vŕtať, tvoj komentár za to fakt nestojí.
    Ja mám tiež rád kyslé mlieko, radšej ako sladke. A zemiakmi tiež nepohrdnem.
    A tiež zvyknem poďakovať za dobre jedlo a mne tiež zvyknu poďakovať... poteši ma to.
    @zareaguj
  • garanco - fotkaGaranco 11. septembra 2017 o 08:41

    Takúto vtipnú diskusiu som už dávno nečítala!
    Aj keď zemiaky s kyslým mliekom tiež robievam, smiech je pre zdravie vraj tiež potrebný...
    @zareaguj
  • zajomato - fotkaZajomato 14. septembra 2017 o 16:08

    možno by sa mohla uskutočniť kampaň, koľko Slovákov miluje zemiaky s kyslím mliekom, potom by sa toto jedlo malo vyhlásiť za národné
    @zareaguj


Pridaj komentár k receptu:
Táto funkcia je len pre prihlásených!

Pre pokračovanie sa prihláste svojou Varechovou prezývkou a svojim heslom:


alebo môžeš použiť:

Prihlásenie cez Facebook

Registrácia

Registrácia a používanie webu Varecha.sk je zadarmo.
Podmienky používania a ochrana osobných údajov


TOPlist