Bravčové mäso

Zemiaky s kalerábom a bravčovým mäsom na vidiecky spôsob (fotorecept)

Autor receptu: kvakac

Tento recept je od @Haji, len som ho upravil, aby bol aj pre lenivého kuchára ako som ja a pravda trošku vylepšil.

6 - 8
porcií
10 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Zemiaky a kaleráb očistíme a nakrájame asi na 2 cm kúsky. Mäso a klobásku pokrájame na kúsky - veľkosť prispôsobíme nakrájaným zemiakom. Všetky suroviny dáme do nádoby, kde všetko osolíme a okoreníme. Premiešame to spolu.
  2. Pripravíme si hrniec, ktorý pôjde do rúry. Ja som použil liatinový. Olejom vytrieme spodok hrnca a naložíme do neho nakrájane suroviny. Na vrch dáme plátky masla.
  3. Vlejeme smotanu a dolejeme vodou po vrch surovín. Prikryjeme pokrievkou a dáme hrniec do rúry na 1,5 hodiny piecť pri teplote 200 °C.
  4. Po tomto čase vypneme rúru a necháme ešte pol hodinu postáť. Takto to vyzerá vytiahnuté z rúry. Vôňa sa šíri po celej kuchyni.
  5. Naložíme na tanier aj so šťavou. Tá je tiež vynikajúca. Je to jedlo z jedného hrnca, ktoré je vynikajúcej chuti a ľahko stráviteľné. A keď vám ostane šťava v hrnci, tú potom použijeme na polievku. Nám to veľmi chutilo, že sme si museli naložiť dupľu. Ten kaleráb so zemiakmi, maslom a smotanou, to ohromne ochutí. Takže ešte raz vďaka za nápad @haji.