Zemiaky s cícerom fotorecept

methi - fotkamethi, 7. januára 2014
Zemiaky s cícerom (fotorecept)
Foto: methi

Aloo chole. Moja inspiracia: http://food.sify.com/vegrecipes/Aloo_chole-321402

Suroviny

2 hrste
1 ks
1 ks
2 ks
1/3 čl
1/2 čl
1/2 čl
1 čl, plochá
1/2 pl
Na pastu:
2 ks
4 strúčiky
1 čl
1 pl




Postup

  1. 1

    Cícer si na noc namočíme. Ráno vodu scedíme a vymeníme za novú. Dáme ho do tlakového hrnca, pridáme bobkový list a varíme asi 15-20 minút od natlakovania.

    Zemiaky s cícerom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zemiak uvaríme v šupke, ošúpeme a roztlačíme vidličkou.

    Zemiaky s cícerom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do mixéra dáme paradajky, cesnak, zázvor a kešu orechy a rozmixujeme na pastu.

    Zemiaky s cícerom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    V hlbšej panvici (woku, kadhai) zohrejeme olej. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a restujeme dohnedkava.

    Zemiaky s cícerom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom pridáme paradajkovú pastu, ktorú sme si vopred pripravili. Pridáme tiež soľ, mletú kurkumu, koriander, čili korenie a garam masala.

    Zemiaky s cícerom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Premiešame a na miernom ohni pod pokrievkou dusíme asi 10 minút. Občas premiešame.

    Zemiaky s cícerom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Potom pridáme uvarený cícer, roztlačený zemiak a zasa premiešame. Opekáme na miernom ohni asi 3 minúty. Občas premiešame.

    Zemiaky s cícerom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pridáme šťavu z citróna, premiešame.

    Zemiaky s cícerom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Wok odstavíme z ohňa a primiešame nasekanú koriandrovú vňať.

    Zemiaky s cícerom (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Môžeme podávať s plackami: Bhatura, Puri, Čapati. Hotové jedlo si môžeme na tanieri ozdobiť ešte koriandrovou vňaťou, nasekanou cibuľou a pokvapkať citrónom.

Diskusia k receptu

martinis
Ako vždy perfektný recept, super fotky. Nemôžem si pomôcť, ale vždy keď vidím Tvoje recepty, vždy mám obrovskú chuť si niečo podobné pripraviť - tak ako teraz :)) Nemám tlakový hrniec, tak použijem sterilizovaný cícer, ale určite to bude chutné aj tak a čoskoro pripravím. Tá pasta vyzerá výborne :)
methi
Martin, kludne aj sterilizovany. Dufam, ze ti bude chutit :)
alexdidi
Opäť výborný recept, cícer už mám uvarený a zmrazený, takže čoskoro vyskúšam aj tento recept. Keď som uvidela foto, hneď som vedela, že recept je od teba...perfektné.
julica
Yes, vsetko mam doma. Vdaka, india uz dlho nebola.
frezia
Zase jeden z tvojich krasnych receptov. Vyskusam.
radulienka
Aj ja m8m doma ten cícer z konzervy, tak si to zajtra uvarím, vďaka Miška za ďalší mňamkový recept...
medovnicek
cícer mám rada, toto vyzerá byť veľmi zaujímavé a zrejme aj veľmi chutné
yogy1972
Prosim co je garam masala ? Inak vynikajuci receptik urcite vyskusam ,,jem to ocami :)
kimlo
@yogy1972 podla mna je to bud zmes korenia...alebo preklep, autorka asi myslela "gram masla", to je 0,001kg masla, tak na spicku noza...ale pre istotu si daj do guglu, ten to urcite najde.. :-)
kimlo
@methi dala si ich priamo do zeme alebo naklicit na vlhku vatu? V oboch pripadoch ich treba najprv dat na 1 den do vlaznej vody aby napucali a zmäkli. Potom sa mozu priamo zasiat do substratu alebo dat naklicit na vlhku vatu. A samozrejme musia byt v teple, o com v Tvojej zemepisnej polohe nepochybujem..
methi
Prve som dala rovno do zeme a teraz som niekolko semienok dala na mokry papierovy obrusok. Takze z obruska asi do vody mam dat a potom naspat na obrusok? Su prikryte druhym papierovym obruskom a udrzujem to vlhke. Mas u seba na blogu extra clanok o ich pestovani? Mohol by si mi sem prilozit link prosim ta? Trosku nastudujem. Dik.
kimlo
@methi , ja pestujem chilli uz dost rokov a mal som vyse 50 druhov, galeriu a nejake clanky som mal na chilliwebe ale ten je uz zruseny. Vela zaujimavosti a rad na pestovanie sa dozvies tu na tomto webe:
 www.chilli-forum.cz
methi
Dakujem, popozeram. Mala som zasiate semienka z cerstvych chilli a sa mi akosi vyhukli do vysky, take tenke a potom im zacali listy padat, tak idem skusat znova so semienkami normalne kupenymi zo zahradkarstva.
megdesign
Ak mozem poradit... Zalezi od klicivosti odrody.... Trinidad moruga netreba davat do vody na den... Ja davam priamo do substratovych kontajnerov a do maleho pareniska, vyhrievaneho odspodu. Vzchadzavost je temer 100%.




Ale taka naga morich, ta ma problem s klicivostou.... tu na den-dva do vody a potom na vatu vlhku... do tepla.... aj to vzide tak 20% semien.
methi
No pani, vy ste odbornici. To ja mam semienko, hodim do hliny a cakam :) Na mojom saciku je napisane F1 chilli, Jwala pariksha. Tak to bude asi meno odrody. Poguglim.
kimlo
@methi F1 je hybrid, cize by Ti malo vyrast to co je aj na obale, ale ak by si si z toho chcela odlozit semienka na dalsiu sezonu tak sa moze stat ze z toho bude vselico ine, len uz nie ten povodny druh... :-) Hybridy treba vzdy siat len raz.
methi
Dakujem obom za info, aj za link. Precitam a pohladam si este.
beatacsontosova
môj drahý má z neviem akého dôvodu odpor k cíceru, čo som zistila až keď som kúpila dosť veľké balenie, odvtedy ho len predkladám z jednej skrinky do druhej, reku keď nebude doma, tak vyskúšam pre seba (ja som ho ešte nikdy nejedla), tento receptík vyzerá prudko jedlo, tuším ho čoskoro otestujem :-)
methi
Ziaden smazeny cicer, len pekne skus tento recept :)
methi
:) jasne, chapem ;) Ak ho treba zuzitkovat zafusuj ho uvareny aj napr. do zemiakoveho pyre. Robi sa aj cicerove pyre, myslim, ze Jarko Zidek ho robil v niektorej casti Nebicka v papulke. Mozno najdes v archive na nete.
cesminaz
@methi ..Mila Miska dakujem ti za tento skvely receptik,ktory nam vsetkym chutil ;-) Dnes som ho spravila ako jednu z priloh..Pocas varenia tie korenia naaadherne rozvoniavali ;-P Zeleny coriander som nedala,kedze mi nechuti,ale aj bez neho bolo super! Urcite ho budem robit znova :-)

methi
Som velmi rada, ze chutilo :) a dakujem za obrazok!
kukulienka71
Ďakujem za nápad na prílohu k dusenej hovädzine. Veľmi sme si pochutili. Urobila som nejaké zmeny podľa našej chuti, dala som karí korenie, mletú rascu, konzerv. cícer a petržl. vňať. Citr. šťavu som nedala a namiesto kešu orieškov boli slnečnicové semienka.


katka78
No to je paráda, ako mi len mohol ujsť?! Ešteže sa ľudia vracajú s referenciami :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia