Zemiakový prívarok

Zemiaky na kyslo, špekáčiky na cibuli a volské oko

Autor receptu: helena10

Postup

  1. Očistené zemiaky nakrájame na plátky a dáme variť do vody, pridáme soľ a bobkový list.
  2. Do polouvarených zemiakov vlejeme mliečnu zátrepku (mlieko s hladkou múkou) a povaríme.
  3. Následne rozmiešame spolu kyslú i sladkú smotanu, pridáme k zemiakom, miešame a chvíľu varíme. Dochutíme mletým čiernym korením, nasekaným kôprom, soľou, trochou vegety – podľa vlastnej chuti. Ochutnáme a odstavíme.
  4. Špekáčiky narežeme podľa vlastnej potreby a opečieme na oleji spolu s cibuľou nakrájanou na polmesiačiky. Volské oká si tiež pripravíme na oleji – na panvici na to určenej.
  5. Chutili nám s čerstvým chlebom i pečivom.