Zemiakový twister (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Tento spôsob úpravy zemiakov som objavila na internete a tak som ho samozrejme musela vyskúšať. Kto si myslí, že v tomto horku je to čistá šialenosť, má samozrejme úplnú pravdu. Veď sa mi to aj patrične vypomstilo. Keď som strčila zemiak do fritézy olej mi vykypel a tiekol mi po linke a po zemi a ja som ratovala psa... no komédia na zaplakanie. Už nikdy viac :-)
15 minút príprava |
5 minút tepelná úprava |
Postup
- zemiaky dobre očistíme kefkou, ja to robím čistou drátenkou, a napichneme ich na špajdle, alebo kovové ihly. Obyčajná špajdla asi nie je vhodná lebo je mäkká, ja mám tvrdé asi bambusové :-)
- nožíkom začneme rezať od vrchu a pokračujeme krúžením až dole, špajdla nám zabraňuje prerezať zemiak celkom. Poviem vám, myslela som si, že som celkom zručná, ha-ha... príšerné kostrbále som narobila, to na obrázku je môj tretí a posledný pokus, a keď píšem posledný tak myslím skutočne posledný :-))
- zemiakové twistre vysmažíme vo friťáku a dáme odkvapkať na papierovú utierku
- a podávame pekne chrumkavé s obľúbeným dresingom
- takže suma sumárum, vonku praží slnko a ja aj keď som doma v tieni asi mi praží na mozog keď som sa na niečo takéto dala :-)))) ale nikdy nehovor nikdy.... len ak by som niečo takéto chcela raz robiť, nakrájam zemiak na koliečka a tie ponapichujem a opražím. Výsledok bude rovnaký a napríklad pre deti to môže byť celkom zaujímavé spestrenie, raz za čas namiesto hranolkov :-)