Zemiakový šalát s mungo klíčkami a jogurtovým dresingom (fotorecept)
Autor receptu: evusik
Na tomto recepte je najlepší jogurtovo-horčicovo-medový dresing....
4 porcie |
25 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky uvarené v šupke necháme vychladnúť, obielime a nakrájame na väčsie kúsky. Paradajku prekrojíme, stred vydlabeme a nakrájame len pevnú časť. Cibuľu nakrájame na mesiačiky, cesnak nasekáme. Vajcia uvaríme na tvrdo. Klíčky musíme mať nachystané dopredu. Recept ako sa nakličujú mungo fazuľky je tu.
- Dresing: lyžicu medu vymiešame s kremžskou horčicou, ale môže byť aj ostrá francúzska, pridáme žĺtko a vymiešame. Ak sa bojíte použiť surové žĺtko, dajte žĺtko z vajíčka uvareného na tvrdo. Dobre vymiešajte, ja som použila mixér a pridajte olej. Výsledná konzistencia má byť hustá, krémová a už v tejto chvíli je to také dobré, že ja keby som si nedala pozor tak to zožeriem hneď. V tejto chvíli máme dresing vhodný ku grilovanému mäsu, klobáse...
- do pripraveného základu pridáme jogurt, zhruba jeden malý 125ml kelímok... ja som dala asi 5PL domáceho jogurtu
- do misy dáme všetku zeleninu a jedno nasekané uvarené vajíčko, druhé si necháme na ozdobu
- pridáme dresing
- zamiešame, osolíme, okoreníme podľa vlastnej chuti a aj podľa toho akú horčicu sme použili
- pridáme petrželku
- na tanieri ešte ozdobíme štvrťami uvarených vajec a mungo klíčkami. Podávame samotné alebo ako prílohu k jednoduchému pečenému alebo grilovanému mäsu.