Zemiakový šalát s mungo klíčkami a jogurtovým dresingom (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Na tomto recepte je najlepší jogurtovo-horčicovo-medový dresing....

4
porcie
25 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zemiaky uvarené v šupke necháme vychladnúť, obielime a nakrájame na väčsie kúsky. Paradajku prekrojíme, stred vydlabeme a nakrájame len pevnú časť. Cibuľu nakrájame na mesiačiky, cesnak nasekáme. Vajcia uvaríme na tvrdo. Klíčky musíme mať nachystané dopredu. Recept ako sa nakličujú mungo fazuľky je tu.
  2. Dresing: lyžicu medu vymiešame s kremžskou horčicou, ale môže byť aj ostrá francúzska, pridáme žĺtko a vymiešame. Ak sa bojíte použiť surové žĺtko, dajte žĺtko z vajíčka uvareného na tvrdo. Dobre vymiešajte, ja som použila mixér a pridajte olej. Výsledná konzistencia má byť hustá, krémová a už v tejto chvíli je to také dobré, že ja keby som si nedala pozor tak to zožeriem hneď. V tejto chvíli máme dresing vhodný ku grilovanému mäsu, klobáse...
  3. do pripraveného základu pridáme jogurt, zhruba jeden malý 125ml kelímok... ja som dala asi 5PL domáceho jogurtu
  4. do misy dáme všetku zeleninu a jedno nasekané uvarené vajíčko, druhé si necháme na ozdobu
  5. pridáme dresing
  6. zamiešame, osolíme, okoreníme podľa vlastnej chuti a aj podľa toho akú horčicu sme použili
  7. pridáme petrželku
  8. na tanieri ešte ozdobíme štvrťami uvarených vajec a mungo klíčkami. Podávame samotné alebo ako prílohu k jednoduchému pečenému alebo grilovanému mäsu.