Prívarok s fašírkou
Zemiakový prívarok s kôprom a rýchlou fašírkou
Autor receptu: redakcia
Postup- V troche osolenej vody uvaríme
zemiaky, a keď sú už takmer
mäkké, pridáme najemno nasekaný
kôpor a zahustíme smotanou,
v ktorej sme rozhabarkovali
žĺtky. Za stáleho
miešania chvíľku povaríme, odstavíme, pridáme
podľa chuti hnedý cukor alebo karamel a citrónovú
šťavu.
- Karamel pripravíme tak, že
na panvicu dáme pol kila cukru,
rozpustíme dohneda, zalejeme
postupne vodou a rozvaríme.
- Hovädzie mäso v mise osolíme,
okoreníme, vymiešame a vytvarujeme
4 fašírky. Netreba pridávať
nič, múku, strúhanku ani vajce.
Vytvarujeme 4 rovnaké placky,
ktoré opečieme na masti z každej
strany 3 – 4 minúty.
|