Prívarok s fašírkou

Zemiakový prívarok s kôprom a rýchlou fašírkou

Autor receptu: redakcia

4
porcie
40 minút
príprava

Postup

  1. V troche osolenej vody uvaríme zemiaky, a keď sú už takmer mäkké, pridáme najemno nasekaný kôpor a zahustíme smotanou, v ktorej sme rozhabarkovali žĺtky. Za stáleho miešania chvíľku povaríme, odstavíme, pridáme podľa chuti hnedý cukor alebo karamel a citrónovú šťavu.
  2. Karamel pripravíme tak, že na panvicu dáme pol kila cukru, rozpustíme dohneda, zalejeme postupne vodou a rozvaríme.
  3. Hovädzie mäso v mise osolíme, okoreníme, vymiešame a vytvarujeme 4 fašírky. Netreba pridávať nič, múku, strúhanku ani vajce. Vytvarujeme 4 rovnaké placky, ktoré opečieme na masti z každej strany 3 – 4 minúty.